Hallonsorbet

Gjorde en magiskt god sorbet idag av alla hallon jag plockat.
Du behöver till 4 -5 portioner :

3 dl strösocker
1 äggvita
2 1/2 dl vatten
500 gram hallon
2 msk Färskpressad citronsaft

Gör så här:
Koka upp vatten och socker, citronsaft låt sjuda en minut. Låt svalna Mixa /passera hallonen och vänd ner i sockerlagen. Vispa äggvitan i en bunke ( viktigt att det är en ren bunke) Vispa den riktigt tjock och vänd sedan ner även denna i hallonblandningen.
Rör om och ställ in i en bunke i frysen ( om du inte har glassmaskin)
Rör om då och då.

Ska stå i frysen minst 6 timmar innan servering¨

Inredning | | Kommentera |

Skärgården

Nu har vi varit på landet i två veckor och de här veckorna har verkligen bara rusat iväg. Vi har inte hunnit med hälften av allt vi tänkt hinna med men vi har verkligen haft det magiskt. Vädret har varit helt på vår sida och vi har suttit ute och ätit varenda kväll, druckit vin på bryggan, badat som tokar och åkt massa båt! Noah har fått flera nya kompisar i byn och de har haft vattenkrig, hoppat studsmatta och ätit hallon och blåbär i mängder!
Imorgon bär det av mot stan en natt innan vi fortsätter vidare mot Visby

Inredning | | Kommentera |

Yoghurtglass

Idag gjorde vi en supergod yoghurtglass som Noah älskade!
Massa frysta hallon, rysk yoghurt, äkta vaniljpulver, florsocker och lite mjölk. Mums!

Inredning | | Kommentera |
Upp