(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Så var vi här. Dan före dan. Den där julaftonen man pratat och tjatat om hela december och visst är det mysigt? Men VAD är det som är mysigt egentligen? Jag tycker jag läser och hör många som är så stressade inför jul, som har ångest för att man inte hunnit med att göra allt man tänkt. Finns det någon annan tid på året då den där stressen är så påtaglig? Innebär inte julledighet just julLEDIGHET? Tid för återhämtning eller tid med familj och vänner? 
Hur har det gått så långt att en högtid som skall innebära återhämtning för många istället verkar har blivit näst intill ångestfylld? Bidrar vi inredningsinfluensers till detta? Alla "perfekta" inredningshem med kammade, leende barn och perfekt pyntade hus? 
Antagligen lite grann.  Om så är fallet vill jag bara åter igen påminna om att det bakom varje kammad instabild eller inredningsreportage står en helt vanlig nedkräkt morsa (eller farsa) med ett gäng misslyckade projekt, brända pepparkakor och högar av damm bakom sig, minst lika (kanske mer)  stressade som du.

Vi firar julhelgen på Gotland i år, hos mina föräldrar. Julbordet intas i vanlig ordning på Frälsningsarmén i Visby, som den gjorts sedan jag var liten. Där firar vi tillsammans med ensamstående mammor, ensamma pensionärer, nyanlända, svennebanan-familjer som jag själv och en och annan lite kantstött människa som kanske inte har någon annan att fira med. Ett härligt sätt att fira jul på tycker jag. Dessutom behöver man inte ha ångest över att lyckas med den där perfekt inlagda sillen när julmaten redan står serverad. En "vit" jul där barnen och gemenskapen med varandra får stå i fokus.

Hoppas ni som kanske inte hunnit med allt ni tänkt bara lägger ner det där sista och istället sätter er ner och njuter av att (förhoppningsvis) vara lite lediga. Vare sig ni kommer att vara med familj eller fira ensamma.

Ta hand om er och ha en riktigt god jul!

Förra helgen tog jag tag i projektet att måla om i vardagsrummet. Det har känts som ett stort projekt då vårt vardagsrum är så stort men nu fick jag då äntligen tummen ur och vi är supernöjda med resultatet. 

Valet föll på en varm grå nyans från Nordsjö som heter Powder rock. Vi har samma färg i allrummet på övervåningen och den är verkligen underbar! Vi valde Nordsjös ambiance xtramatt som funkar att ha i vardagsrum där man (förhoppningsvis) inte kladdar och skvätter på väggen och den blir sådär perfekt matt!

Såhär såg det alltså ut före jag målade om, med färgprovet på sidan. 
(null)
(null)

Och såhär blev det efter jag målat. 

(null)

(null)
(null)

(null)

Det är så svårt att ta bilder nu när det aldrig blir ljust om dagarna men ni ser på ett ungefär. Vi är iallafall supernöjda och nu dröjer det en stund innan vi målar om just det här rummet igen 😅.

Ha en fin kväll!

nordsjö ambiense xtramatt powder rock måla inredning,
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Idag bjöd vi in fina vänner på glögg och fika. Barnen har lekt så fint hela eftermiddagen och vi vuxna har fått sitta och prata och mysa i lugn och ro. Helt underbart härligt när det händer! ❤️

Nu på sen eftermiddag packade vi in barnen i bilen för att åka till Mall of Scandinava för att kika på soffa och soffbord. Vi har funderat på att byta ut vår soffa till en La grand air, men samtidigt gillar vi att vår hörnsoffa rymmer så många. Sen letar vi ett nytt soffbord också men mer om det i ett annat inlägg.

Med bara en vecka kvar till jul och i stort sätt alla paket färdiga ska jag bara mysa runt i veckan. Hänga med fina vänner, mysa med barnen, fika en massa och bara njuta av allt det mysiga som julen innebär för mig. På fredag förmiddag åker vi till Gotland så lite packning ska jag såklart hinna med också. 

Hoppas ni alla får en fin vecka!