<> EMELIE SUNDBERG - july 2017

Idag åkte vi norrut, mot Bunge. I Bunge, strax öster om Fårösund finns halvön Bungenäs som är ett gammalt kalkbrott. Under 60-talet tog militären över området och sedan några år har skälsö arkitekter stått för återupplivningen av byggnaderna och idag drivs restaurang och hotellverksamhet i området. Man kan promenera eller utnyttja lånecyklarna som finns och cykla längs grusvägen ner mot havet och Bungenäs matsal och Kalkladan.  Det är Sonny (som också har Ölbaren, Vinbaren och Broken i Åre) och Eva och Johan (som driver Bolaget i Visby) som står bakom restaurangerna och maten är riktigt god! 

Vi tog ett stopp i butiken "fint och fult" som är en loppis i Bunge och fyndade en docksäng och en väggbonad som fick följa med hem. På hemvägen tänkte vi ta ett stopp i Rute på stenugnsbageriet (väl värt ett besök) men i sista stund bestämde vi oss för att pröva nåt nytt och åkte istället till Graute får- och lammgård och fikade. Där fanns världens gulligaste kattungar och helt ok fika i supermysig miljö. 

En underbar sommardag som avslutades med middag hemma på terassen i stekande sol. Nu ska jag ta en kopp the och invänta solnedgången. Den är magisk från mina föräldrars uteplats.. 😍


Hoppas ni får en trevlig kväll!