Idag åkte vi norrut, mot Bunge. I Bunge, strax öster om Fårösund finns halvön Bungenäs som är ett gammalt kalkbrott. Under 60-talet tog militären över området och sedan några år har skälsö arkitekter stått för återupplivningen av byggnaderna och idag drivs restaurang och hotellverksamhet i området. Man kan promenera eller utnyttja lånecyklarna som finns och cykla längs grusvägen ner mot havet och Bungenäs matsal och Kalkladan.  Det är Sonny (som också har Ölbaren, Vinbaren och Broken i Åre) och Eva och Johan (som driver Bolaget i Visby) som står bakom restaurangerna och maten är riktigt god! 

Vi tog ett stopp i butiken "fint och fult" som är en loppis i Bunge och fyndade en docksäng och en väggbonad som fick följa med hem. På hemvägen tänkte vi ta ett stopp i Rute på stenugnsbageriet (väl värt ett besök) men i sista stund bestämde vi oss för att pröva nåt nytt och åkte istället till Graute får- och lammgård och fikade. Där fanns världens gulligaste kattungar och helt ok fika i supermysig miljö. 

En underbar sommardag som avslutades med middag hemma på terassen i stekande sol. Nu ska jag ta en kopp the och invänta solnedgången. Den är magisk från mina föräldrars uteplats.. 😍


Hoppas ni får en trevlig kväll!

Åå vad jag älskar sommaren! Kan redan få en klump i magen när jag tänker på att den har ett slut.. (ja jag vet, det är ännu långt kvar men jag kan inte hjälpa det!!)

I eftermiddag har tjejligan (läs jag och Ellie) varit inne i stan. Min barndomskompis Linda, som fick sin dotter 10 dagar innan Ellie föddes, har precis flyttat tillbaka till Gotland igen så vi kollade in hennes nya lya och gick sen ner till Vinäger och lyxade till det med drinkar och åt supergod plockmat. Kan verkligen rekommendera Vinäger om ni har vägarna förbi. Superfräsch mat, goda drinkar och mysig uteservering med medelhavskänsla.

Äntligen har vår semester börjat. Ja, jag är ju föräldraledig men Olas semester har börjat så nu väntar fyra veckors gemensam ledighet. Som alltid på somrarna är vi halva semestern på Gotland hos mina föräldrar och halva semestern på vårat landställe i Stockholms skärgård. Först ut brukar Gotland vara, så också denna sommar. Då jag vet att ni är många som är på, eller som skall åka till Gotland, tänkte jag bjuda er på mina bästa Gotlandstips under min tid här. Gotland bjuder på så sjukt mycket härligt på sommaren så allt kommer jag inte hinna med, men jag tänkte dela med mig av det jag hinner med under våra två veckor här.

Först ut som tips är Själsö. En plats längs kusten ca 1 mil norr om Visby.

Själsö, med sitt vackra läge, har alltid varit ett favoritställe för mig och här bodde min familj några år när jag var liten i ett litet drömskt kalkstenshus med utsikt över havet. För några år sedan öppnade Själsö bageri här som bakar stenugnsbakat surdegsbröd och de godaste bullarna och det har gjort nöjet att åka hit ännu större. Att äta en smörgås eller ta en fika på plats alternativt att köpa med sig det och åka ner till fiskelägret och äta den där är magiskt. Hit åker vi många gånger varje sommar.

Idag åt och fikade vi uppe på bageriet och efteråt promenerade vi ner till fiskelägret för ett dopp och filthäng. Hur mysigt som helst och min dröm är att någon dag köpa loss en strandbod, gärna just precis här.

Glöm inte att trycka på det lilla ❤️ om du gillar inlägget, då blir jag så glad 😘