Äntligen har vår semester börjat. Ja, jag är ju föräldraledig men Olas semester har börjat så nu väntar fyra veckors gemensam ledighet. Som alltid på somrarna är vi halva semestern på Gotland hos mina föräldrar och halva semestern på vårat landställe i Stockholms skärgård. Först ut brukar Gotland vara, så också denna sommar. Då jag vet att ni är många som är på, eller som skall åka till Gotland, tänkte jag bjuda er på mina bästa Gotlandstips under min tid här. Gotland bjuder på så sjukt mycket härligt på sommaren så allt kommer jag inte hinna med, men jag tänkte dela med mig av det jag hinner med under våra två veckor här.

Först ut som tips är Själsö. En plats längs kusten ca 1 mil norr om Visby.

Själsö, med sitt vackra läge, har alltid varit ett favoritställe för mig och här bodde min familj några år när jag var liten i ett litet drömskt kalkstenshus med utsikt över havet. För några år sedan öppnade Själsö bageri här som bakar stenugnsbakat surdegsbröd och de godaste bullarna och det har gjort nöjet att åka hit ännu större. Att äta en smörgås eller ta en fika på plats alternativt att köpa med sig det och åka ner till fiskelägret och äta den där är magiskt. Hit åker vi många gånger varje sommar.

Idag åt och fikade vi uppe på bageriet och efteråt promenerade vi ner till fiskelägret för ett dopp och filthäng. Hur mysigt som helst och min dröm är att någon dag köpa loss en strandbod, gärna just precis här.

Glöm inte att trycka på det lilla ❤️ om du gillar inlägget, då blir jag så glad 😘

Kommentera

Publiceras ej