Det är äntligen söndag igen och ett nytt avsnitt av Inredningspodden - hemma hos finns ute.
 
Den här veckan åker jag hem till den otroligt talangfulla, roliga och härliga inredningsstylisten Linnea Salmén. Linnea bor i en gammal konstatelje i Blackeberg i Stockholm som hon och hennes kille köpte för ett år sedan. Då bestod ateljen endast av tre betongväggar och varken el eller vatten var draget till lokalen. I dagens avsnittet berättar Linnea om hur det gick till när de skapade sin drömlägenhet, om hennes kärlek till inredning, hennes väg till att bli stylist och att hon inte tror på det där med inredningslära. Om du inte lyssnat på avsittet hittar du det här.
 
(null)
Jag bad Linnea ta fram tre inredningsrelaterade saker som har lite olika betydelser för henne. En sak som betyder lite extra, en sak som är "typiskt henne" och en sak som hon tycker om, men tycker är lite pinsam. Linnea berättar att hennes koppar är en sådan sak som verkligen symboliserar henne. Hon älskar koppar i alla dess former, och allra helst unika, skavda vintage-koppar. I podcasten berättar hon att hon älskar känslan av att stå och välja kopp på morgonen eller att fråga sina gäster vilken kopp de är sugna på att dricka ur just idag.
(null)
Dagens val av kopp. Linnea berättar att hon hämtar mycket inspiration från mode när det gäller inredning. Hon säger att hon upplever att man vågar ta ut svängarna mer när det kommer till mode, något hon önskar att man gjorde även inom inredning.
(null)
Ena väggen i lägenheten består till största del av en industiell glasvägg med ljusinsläpp mot norr. Man förstår verkligen att den här lokalen har varit perfekt för konstnärer och man kan inte låta bli att fundera på vem som har haft sin atelje just här och vad de har skapat.
(null)
Linnea berättar att hon nästan köper allt i inredningsväg begagnat. Hon förklarar att många tror att begagnade saker måste vara uråldriga och lukta gammal mormorsfåtölj, men hon menar att man kan fynda nästan allt begagnat. Det är ett bra sätt att tänka hållbart också, berättar hon.
(null)
Den här bilden är tagen från ingången som är några trappsteg upp. Till höger är glasväggen som avskiljer sovrumsdelen.
(null)
 Jag älskar den här svarta vägglampan och den höll nästan på att glida ner i min väska på väg hem..
(null)
 Detaljer. Linnea beskriver att hon är en riktig sakletarre. Hon säger att hon ibland tänker att hon skall inreda mer avskalat men att det alltid slutar med att hyllorna fylls på med mer och mer saker. Anledningen att det inte ser så plottrig ut tror hon har att göra med att hon håller sig till en och samma färgskala.
(null)
(null)
Köket har Linnea och hennes pappa ritat tillsammans och sedan har hennes pappa, som är mäbelsnickare, byggt det. Matbordet beskriver Linnea som den inredningsrelaterade sak som betyder något extra för henne. Det är en gammal dörr som hennes föräldrar hittade i ett dike när hon var liten och det har används som matbord i hennes föräldrahem sedan dess. 
(null)
 Sådär perfekt nött, skavt och skevt. (null)
De häftiga vita plaststolarna är ett aktionsfynd.
(null)
Så härligt att få plats med ett stort bord med plats för många vänner även i en mindre lägenhet.
(null)
Linnea berättar att hon inte har en enda blomma i lägenheten. Hon säger att det nog både beror på att hon har allt utom gröna fingrar men också att hon just nu inte tycker om färgen grönt. Torkade blommor går dock hem, såsom vass på bilden.
(null)
 
(null)
(null)
 Tavlorna hemma hos Linnea åker upp och ner och flyttas på i tid och otid. Linnea beskriver att hon är lite orolig nu när hon börjar känna sig färdig med renoveringen av lägenheten. Hon har därför sparat en liten vit fläck längs upp på väggen så att hon skall kunna titta dit och känna att hon inte är helt klar.  (null)
 Koppsamlingen.
(null)
 En titt in i sovrummet som avskiljs med glasväggen och ett draperi som man kan dra för.
(null)
 Här ser vi en glimt av den inredningspryl som Linnea tycker om men skäms lite för. En svart baden baden. I podcasten berättar Linnea om hur den motvilligt kom in i hennes liv genom hennes kille och att hon och sambon numer  slåss om den på mornarna.
 
Tack snälla Linnea för titten! Ser fram emot att fortsätta följa dig och allt det du tar dig för!
 
Ps. Glöm inte att trycka på hjärtat nedan om du gillar inlägget.

Äppelträden dignar av äpplen i år och hur många vi än plockar märks det inte. Så härligt! Jag funderar starkt på att lämna in ett gäng till ett musteri, hur härligt vore det inte att dricka sin egen must resten av året? Äppelmos och äppelchutney är andra saker jag tänkte pröva i år.

Men idag är det ju fredag så jag och Ellie lyxade till det med en härlig äppelpaj. Solen sken idag så vi kunde sitta ute på altanen och ta eftermiddagskaffet.
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Recept
100 g smör
1.5 dl socker
3 dl vetemjöl
3-4 syrliga äpplen

Vad gör ni med alla äpplen i år? Och har ni något bra tips på musteri i Stockholmstrakten?

recept, äppelpaj,
Har ni också börjat få höstkänslor?
 
Det är med blandade känslor jag välkomnar hösten. Jag ääälskar sommaren, värmen och ljuset så hade jag fått bestämma hade vi haft sommar året runt. Jag blir ofta lite melankolisk såhär precis i början av hösten men visst, lite mysigt kommer det väl bli att få flytta in igen, kura upp sig i soffan och få tillbaka lusten att fixa och dona inomhus istället. 
 
Just nu är jag inne i en fas där jag vill ändra på det mesta här hemma. Jag är åter igen sugen på en ny soffa och när jag var på Room häromdagen och provsatt soffan "Lucas" tillverkad av Jonas Ihreborn och formgiven av Room blev jag smått förälskad. En soffa att bo i verkligen.
(null)
Ett nytt soffbord har ju stått på önskelistan sedan vi flyttade in. Vad är det med soffbord? Så svårt tycker jag! Jag har ju varit inne på glasbordet från Gubi men jag kan verkligen inte bestämma mig. Jag har ögonen öppna för att hitta ett vintage men har inte hittat något ännu pch nu börjar mitt tålamod sina. Har ni något förslag? (null)
Idag flyttade jag runt lite och lät det höga soffbordet stå som sidobord istället. Jag hängde också upp spegeln från hallen här. Hallen är förresten också ett projekt vi planerar att göra iordning i höst och då kommer inte den här spegeln att ha någon naturlig plats där. Jag gillar verkligen känslan speglar ger och jag tycker den passade ganska bra just här. 
(null)
Tre olika sorters höstanemoer från trädgården i en loppisfyndad keramikvas.
(null)
Apropå loppisfynd så är den här gunghästen också ett sådant. Den och lite andra barngrejer hittade jag på en loppis på landet för några helger sedan.
(null)
Lilla älsklingen som är helt galen i skor. Jag minns inte att Noah var lika galen i skor. Hon skall alltid ha minst ett par på sig och helst fler.. Hon börjar bli så stor. (null)

Sist men inte minst så har jag nog glömt att visa er ett gotländskt loppisfynd, nämligen gipskonstverket inspirerat av de tre Gracerna. Den har fått flytta runt lite och känner jag mig själv rätt kommer den nog fortsätta göra det.
 
Nu skall jag planera nästa poddinspelning och dricka ingefärsthe. Sen blir det en tidig kväll för mig, jag har varit otroligt trött de senaste dagarma och jag misstänker att jag har en förkylning på g.
 
Kom ihåg att trycka på det lilla hjärtat. Det gör mig så glad <3