I samarbete med babyshop.se har jag fått välja ut lite höstnyheter från Kuling till barnen.
 
Jag valde ett blått regnställ till Noah och varsin mintgrön vindfleece till båda barnen och så Noahs favorit, de vattentäta gympaskorna, perfekt för halvblöta höstdagar. Skorna är t om nedsatta just nu såg jag, så in och fynda! Du hittar hela kulings sortiment här
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
Det är första gången vi testar det här märket och hitills är vi supernöjda med kvaliteten. Nu är åtminstone barnen kittade för höst, dock villhöver jag en ny höstjacka. Och ja, gärna en ny garderob! Höstgarderoben är den härligaste, tycker ni inte?
 
Ha en fin kväll!
babyshop, barnkläder, kuling,
Den här veckan åker Inredningspodden - hemma hos hem till Vintagedrottningen Marlene "Fru Vintage" Agemo.
 

Marlene bor i ett gammalt Tingshus byggt på 1600-talet i Märsta norr om Stockholm tillsammans med sin man, sin yngsta dotter och den lilla taxen Stina.

Marlene berättar att hon tilltalas av att gamla saker bär en historia, att ett vintagehem måste få ta tid att skapa och så försöker jag spå Marlenes personlighet utifrån hennes inredningsstil. Har du inte lyssnat på avsnittet hittar du det här.

(null)
Marlene i sin underbara soffa "Lucas" tillverkad av Jonas Ihreborn och formgiven av Room. (null)
Marlene står framför dubbeldörrarna som vi pratar om i avsnittet. I famnen håller hon bland annat den kornisch som hon berättar bestämt skall hänga med i alla flyttar trots att den inte passar någonstans, en kaffekvarn som hon fått ärva av sin mormor och en plåtburk. 
(null)
Marlenes vardagsrum. På väggen bakom soffan har Marlene satt upp 4 st plåtar. De två mittersta närmast fönstret har Marlene och hennes man gjort allt de kunnat för att få rostiga. Därav de häftiga mönstrena. 
(null)
 Vackra detaljer är något som Marlenes hem är fyllt av.
(null)
Marlenes kök har hon och hennes man designat och byggt själva med stommar från IKEA. Den gamla snickarbänken tog Marlene in från sin svärfars snickarverkstad och används nu som köksö.
(null)
I köket står också en gammal butiksinredning för kaffebönor. Marlene berättar att de hade pasta där i när barnen var små, men nu är den mest till för prydnad. Burkar är en sådan sak som Marlene länge har samlat på.
(null)
Kyl och frys är från Smeg och bidrar verkligen till helhetskänslan. Marlene berättar att hon har inspirerats av en blandning mellan industikök, fransk bistro och lantkök. För att  få till känslan valde hon att kakla väggarna från golv till tak och att ha öppna, platsbygga hyllplan klädda i plåt.
(null)
I podcasten ger jag mig på att spå Marlenes personlighet utifrån hennes inredningsstil. Jag spår bland annat att Marlene är en varm och generös person bland annat utifrån hennes stora inbjudande kök, med plats för många. För Marlene är familjen verkligen allt och det märks tydligt, även i hennes inredning tycker jag.
(null)
Den häftiga takkronan är gjord av hjulet från en gammal spinrock och är ett loppisfynd.
(null)
Marlene säger att hon hänger upp precis det hon tycker om på väggarna och skulle hon välja mellan oljemålning och poster så väljer hon oljemålning alla dagar i veckan. Hon har också en hel vägg med gamla förstasidor från tidningen husmodern från 1923. 
(null)
Marlene har nyligen gjort om sitt sovrum. Tapeten är från Rebell walls och nyansen på väggen har hon sedan  tagit upp från tapeten och målat resten av väggarna med. En dov turkosblå färg.
(null)
 Golvet är även det målat i en blå nyans plockad ur tapeten och sen har Marlene satt upp sju st gamla dörrar i olika avskavda nyanser som bildat en platsbyggd garderob.
(null)
 Ena väggen i sovrummet pryds av alla husets gamla guldspeglar och ramar.
(null)
 
Tack snälla Marlene för besöket 👋🏻
 
Vi ses snart igen!Inredningspodden, Inredningspodden hemma hos, Marlene agemo, industrination, inredning, kök, loppis, vintage,
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
Här hemma pågår just nu projekt "ta hand om äpplen". På dagens agenda stod att göra äppelmos.
Jag har aldrig gjort äppelmos tidigare och hade en bild av att det var aningens krångligt men hjälp, den här mosen slänger man ihop på en kvart! Så enkelt!
 
Jag utgick från ett grundrecept men körde, som jag alltid gör, mest på känsla.
 
Enligt receptet skulle man ha
1 kg äpplen
0,5 dl vatten
3-3.5 dl socker
 
Jag tyckte vattenmängden lät löjligt lite så jag tog lite mer och tycker att konsistensen blev perfekt och inte alls vattnig. Jag tog också lite mindre socker än på receptet och slängde istället i lite kanel. 
 
Supergott!

Tydligen håller de bara 1-2 veckor i kyl så det bästa är att frysa in det om du gör en stor sats! 
 
Nu återstår bara att komma på vad man skall äta äppelmosen till? Gröt är givet, men har ni något annat förslag?

baka, familj, recept, äpplemos,