(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
Här hemma pågår just nu projekt "ta hand om äpplen". På dagens agenda stod att göra äppelmos.
Jag har aldrig gjort äppelmos tidigare och hade en bild av att det var aningens krångligt men hjälp, den här mosen slänger man ihop på en kvart! Så enkelt!
 
Jag utgick från ett grundrecept men körde, som jag alltid gör, mest på känsla.
 
Enligt receptet skulle man ha
1 kg äpplen
0,5 dl vatten
3-3.5 dl socker
 
Jag tyckte vattenmängden lät löjligt lite så jag tog lite mer och tycker att konsistensen blev perfekt och inte alls vattnig. Jag tog också lite mindre socker än på receptet och slängde istället i lite kanel. 
 
Supergott!

Tydligen håller de bara 1-2 veckor i kyl så det bästa är att frysa in det om du gör en stor sats! 
 
Nu återstår bara att komma på vad man skall äta äppelmosen till? Gröt är givet, men har ni något annat förslag?

baka, familj, recept, äpplemos,

4 kommentarer

Anonym

23 Aug 2018 20:57

Jag skulle hoppa sockret, tycker det blir mycket godare! Ett tips är att ha i färsk ingefära, supergott!

Jag gjorde idag och mixade så slät att det blir som kräm perfekt för små barn eller mellanmål till oss vuxna 😁

Anonym

23 Aug 2018 20:58

Jag skulle hoppa sockret, tycker det blir mycket godare! Ett tips är att ha i färsk ingefära, supergott!

Jag gjorde idag och mixade så slät att det blir som kräm perfekt för små barn eller mellanmål till oss vuxna 😁

Svar: Jag ska testa att göra en till sats utan socker! Kan vara kul att jämföra smaken! 😊 Jag kommer faktiskt inte ge denna till något av barnen, om inte till stora som efterrätt, just för sockret. Kram och tack för tips!
emeliesundberg.se

Anonym

23 Aug 2018 21:31

Bara ät äppelmos och mjölk, urgott 🙂 gör rulltårta och ha äpplemos som fyllning 🙂

Svar: Mm, mums!! Tack för tips!
emeliesundberg.se

Anonym

23 Aug 2018 22:16

Bra jobbat! Ser smaskens ut. Och du är väldigt tjusigt klädd när du kokar äppelmos... snyggt!

Kommentera

Publiceras ej