Den här veckan åker Inredningspodden - hemma hos hem till Vintagedrottningen Marlene "Fru Vintage" Agemo.
 

Marlene bor i ett gammalt Tingshus byggt på 1600-talet i Märsta norr om Stockholm tillsammans med sin man, sin yngsta dotter och den lilla taxen Stina.

Marlene berättar att hon tilltalas av att gamla saker bär en historia, att ett vintagehem måste få ta tid att skapa och så försöker jag spå Marlenes personlighet utifrån hennes inredningsstil. Har du inte lyssnat på avsnittet hittar du det här.

(null)
Marlene i sin underbara soffa "Lucas" tillverkad av Jonas Ihreborn och formgiven av Room. (null)
Marlene står framför dubbeldörrarna som vi pratar om i avsnittet. I famnen håller hon bland annat den kornisch som hon berättar bestämt skall hänga med i alla flyttar trots att den inte passar någonstans, en kaffekvarn som hon fått ärva av sin mormor och en plåtburk. 
(null)
Marlenes vardagsrum. På väggen bakom soffan har Marlene satt upp 4 st plåtar. De två mittersta närmast fönstret har Marlene och hennes man gjort allt de kunnat för att få rostiga. Därav de häftiga mönstrena. 
(null)
 Vackra detaljer är något som Marlenes hem är fyllt av.
(null)
Marlenes kök har hon och hennes man designat och byggt själva med stommar från IKEA. Den gamla snickarbänken tog Marlene in från sin svärfars snickarverkstad och används nu som köksö.
(null)
I köket står också en gammal butiksinredning för kaffebönor. Marlene berättar att de hade pasta där i när barnen var små, men nu är den mest till för prydnad. Burkar är en sådan sak som Marlene länge har samlat på.
(null)
Kyl och frys är från Smeg och bidrar verkligen till helhetskänslan. Marlene berättar att hon har inspirerats av en blandning mellan industikök, fransk bistro och lantkök. För att  få till känslan valde hon att kakla väggarna från golv till tak och att ha öppna, platsbygga hyllplan klädda i plåt.
(null)
I podcasten ger jag mig på att spå Marlenes personlighet utifrån hennes inredningsstil. Jag spår bland annat att Marlene är en varm och generös person bland annat utifrån hennes stora inbjudande kök, med plats för många. För Marlene är familjen verkligen allt och det märks tydligt, även i hennes inredning tycker jag.
(null)
Den häftiga takkronan är gjord av hjulet från en gammal spinrock och är ett loppisfynd.
(null)
Marlene säger att hon hänger upp precis det hon tycker om på väggarna och skulle hon välja mellan oljemålning och poster så väljer hon oljemålning alla dagar i veckan. Hon har också en hel vägg med gamla förstasidor från tidningen husmodern från 1923. 
(null)
Marlene har nyligen gjort om sitt sovrum. Tapeten är från Rebell walls och nyansen på väggen har hon sedan  tagit upp från tapeten och målat resten av väggarna med. En dov turkosblå färg.
(null)
 Golvet är även det målat i en blå nyans plockad ur tapeten och sen har Marlene satt upp sju st gamla dörrar i olika avskavda nyanser som bildat en platsbyggd garderob.
(null)
 Ena väggen i sovrummet pryds av alla husets gamla guldspeglar och ramar.
(null)
 
Tack snälla Marlene för besöket 👋🏻
 
Vi ses snart igen!Inredningspodden, Inredningspodden hemma hos, Marlene agemo, industrination, inredning, kök, loppis, vintage,

Kommentera

Publiceras ej