Den här veckan tog jag mitt pick och pack och åkte hem till kreativa, målinriktade och härliga Maria Sabbah. Maria bor i en trävilla från 1937 några km norr om Visby på Gotland tillsammans med sin man och sina två söner på 4 respektive 2.5 år. Maria är grundare till företaget Tellkiddo som designar och producerar barnrumsinredning. Om du inte känner igen företagsnamnet så känner du säkerligen igen den vita papperspåsen med det målade björnansiktet på. Den har förmodligen funnits med i varenda inredningstidning de senaste 4 åren.
 
I dagens avsnitt berättar Maria om hur Tellkiddo kom till och om hur resan har sett ut sedan dess, om hur hon inreder ett hörn i taget och att det är en sak in, en sak ut som gäller hemma hos familjen Sabbah.
 
Har du inte lyssnat på avsnittet hittar du det här.
 
(null)
Maria, i hennes kök på gotland. När Maria och hennes man flyttade in i huset valde de att byta bänkskivorna. De är nu i gotländsk kalksten.
(null)
Jag älskar verkligen köksöar som denna. Det skapar en sådan social känsla i köket och blir något att samlas kring medan man lagar mat. Ska fnula på om vi inte kan fixa en liknande hemma i vårt kök!
Maria och hennes man såg det här huset på hemnet och bestämde sig direkt för att det var deras hus. De bodde då i Stockholm och flög ner till gotland för att titta på det och köpte det snart därefter.
En av de viktigaste kriterierna de hade när de letade efter hus var att det skulle finnas ett beboligt gästhus för vänner och familj att komma och bo över i. (null)
På bottenplan har Maria inrett en lekhörna där barnen kan röja fritt.
(null)
Inte bara smart och praktiskt utan också väldigt fint! Älskar iden med gardinerna som man kan dra för om man vill skärma av lite.
(null)
På övervåningen har familjen havsutsikt och utgång till en balkong med en härlig hängmatta. Det är där familjen hänger mest nu på sommaren. Myser, spelar spel och fikar.
(null)
Marias söner delar sovrum. Maria berättar att hon ganska nyligen har gjort om så att killarna sover i ett rum och har ett gemensamt lekrum i ett annat rum.
(null)
Sängarna, såkallade "boxbeds", har Maria och hennes man byggt själva. De är smarta då det är hjul under dem och därför lätta att dra ut och städa bakom.
(null)
Maria har valt att inreda barnens sovrum med dova färger för att ge det en lugn känsla. I det här rummet är det inte heller så mycket leksaker som pickar på barnens uppmärksamhet när det är dags att gå och lägga sig.
(null)
Väggen är målad i en härlig rosa färg som dessutom är giftfri.
(null)
 
Självklart förvaras gosedjuren i Tellkiddos egna förvaringspåsar! 
 
Tack Maria för besöket! Jag hoppas vi ses snart igen!
 
Tryck gärna på det lilla <3


1 kommentarer

Mimmie @tandlakarvillan

05 Aug 2018 10:03

Kul, vad fint hon har! Det här ska jag lyssna på senare idag, plöjde igenom bloggaibagis under min PW! ;)

Kommentera

Publiceras ej