(null)

(null)

(null)

(null)

Man pratar ju ofta om den där perfekta julklappen. Den där grejen som är så "typisk för henne/honom" och som dessutom gärna är personlig.

Att årets julklapp är det återvunna plagget har väl inte gått något förbi men är det något jag har svårt för att köpa second hand så är det just kläder. Jag vet att jag är larvig och det finns såklart supermycket fräscha fina kläder men jag vet inte, det tar emot på något sätt.
Däremot saker! Porslin, köksprylar, TAVLOR(!!) leksaker, böcker och inredning. Det älskar jag att fynda på auktion, loppisar och secondhand-affärer och jag skulle säga att just det (borde vara) årets julklapp.

Hur glad hade man inte blivit för en härlig servis som en kompis budat hem från Tradera, eller en underbar ostkupa inhandlad på loppis? Eller urnan som jag hittade på Erikshjälpen i höstas! 😍

Så fint, personligt och så bra för miljön! ❤️


begagnade julklappen, klimatsmart, klimatsmart julklapp, second hand julklapp, återbruk julklapp,
Det är söndag vilket innebär att en ny podd finns ute! Faktiskt årets sista, för jag har bestämt mig för att ta två veckors julledigt. Då kan ni passa på att lyssna igen de avsnitt ni missat och jag får tid att smälta den här underbara poddhösten och käka massor med julgodis med min lilla familj. Inredningspodden är åter första veckan i januari och till våren väntar MASSOR med härliga gäster! Can't wait!
 
MEN, åter till den här veckans podd! Den här veckan åker vi nämligen hem till ingen mindre än Sandra Beijer! Sandra driver en av Sveriges största bloggar och har skrivit flera böcker. På sin blogg delar hon med sig av mode, recept, inredning och livets upp och nedgångar men hur tänker Sandra när hon inreder sitt hem och hur ser det ut där hemma egentligen? I dagens avsnitt bjuder Sandra in oss på en rundvandring i hennes tvåa på Södermalm i Stockholm, vill du hänga med?
 
Har du inte lyssnat på avsnittet ännu hittar du det här
Sandra beskriver sin inredningsstil som snäll, välkomnande och lite rolig. "Den är inte särskilt seriös och den är väl egentligen ett hopkok av massa saker som jag tycker om". Hon säger att det tog jättelång tid för henne att inreda sin lägenhet och att hon började från noll. "Jag hade verkligen inga saker så det här vardagsrummet stod typ tomt i två år. Mina kompisar höll på att få eksem av mig" säger Sandra och skrattar. Men för Sandra var det viktigt att det skulle få ta sin tid och att hemmet skulle få växa fram. 
När man kommer in i Sandras lägenhet välkomnas man av en gyllene dörr. 
TIll vänster från hallen är köket som Sandra renoverade när hon flyttade in. Sandra berättar att när hon renoverade köket så var det av en slump samma man som renoverade köket 1982 som gjorde renoveringen. När hon renoverade köket tog hon bort alla skåp och samlade dem på en sida istället (man skymtar vitrinskåpet till höger). "Sen hade jag alltid drömt om att stå och diska vid ett fönster så jag flyttade diskhon till fönstret så att man kan titta på saker när man diskar". 
När jag frågar Sandra om en sak som betyder extra mycket för henne väljer hon sin stora Monstera. "Jag köpte den på IKEA och då var den superliten, men den mår så bra här. Jag känner lite som att jag och den är sambos".
Sovrummet är det rummet Sandra är i allra mest. Hon har byggt in platsbyggda garderober längst en sida av väggen för förvaring och har placerat sängen i mitten av rummet. Sandra tipsar för övrigt om just det, att låta sängen vara "the centerpiece" i sovrummet.
I Sandras vardagsrum har hon samlat nästan alla hennes gröna växter för de trivs så bra där. "Egentligen var det min fd kille som älskade blommor och när vi gjorde slut lämnade han mig med alla blommor. Det konstiga är att de växt sig dubbelt så höga sedan dess".
 Tavelväggen som pryder en av väggarna i Sandras rum gjorde Sandra i somras och hon beskriver hur hela rummet kändes större när hon satt upp den och mycket mer "Sandra". Här har hon samlat prints hon gillar och blandat musikcitat, dikter, familjefoton och filmafficher. 

Tack Sandra för titten och för att vi fick komma hem till dig!
 
Vill ni följa Sandra så finns hon här på Instagram och bloggar här.
 
Ps. Miljöbilderna i inlägget är tagna från Sandras blogg då decembermörkret gjorde det omöjligt för mig att fota just den här dagen.


(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Jag älskar enkla pyssel, det är mitt absolut bästa och jag tycker de här enkla pepparkakorna som man kan sätta på kaffe, te eller glöggkoppen är så söta!

Jag gjorde såhär:

Jag bakade ut pepparkaksdegen som vanligt och använde mig av en helt vanlig hjärtform (man kan såklart använda vilken form som helst) och sen skar jag ut ett lagom stort jack i pepparkakan. Se till att det inte blir för brett, för då åker pepparkakan lätt av. 

Dekorera med glasyr eller behåll den som den är! 

Ät! :)
baka, julpyssel, pepparkaka att sätta på koppen, pepparkaka på kopp,