Äntligen söndag och ett nytt avsnitt av Inredningspodden finns ute! Förra veckan var jag ju i Varberg och hälsade på den här sköna bönan, nämligen Kristin "Krickelin" Lagerqvist.
(null)
Har du inte lyssnat på avsnittet ännu hittar du det här.
 
Kristin driver en av Sveriges största livsstils och inredningsbloggar och jobbar som influencer, fotograf och kreatör och är en av grundarna till livsstilsmärket FGL. (null)
Kristins inredningssignum måste ändå vara hennes kärlek till blått! En färg som är genomgående i hela hennes stora hus på ca 300 kvadratmeter. Ser ni förresten Boris här på bilden? Inredningspoddens första poddhund som gärna och helst ville ta över hela showen.
(null)
Jag knackade på hos Kristin en fredag när det blåste storm ute och ni kan ju tänka er så härligt det var att slå sig ner här med en kopp rykande hett kaffe och ett fat brända pepparkakor. Ja, Kristin hade slängt in ett gäng pepparkakor på morgonen och glömt att ta ut dem. Men de var lika goda för det!
(null)
Det är alltid lika pirrigt att intervjua någon man aldrig har träffat, och det är så lustigt att det alltid bara tar några minuter innan det känns som om jag känt mina gäster hur länge som helst! Det är inte ofta jag kommer med på bild, men den här bilden tog Kristin på mig medan vi poddade.
(null)
Ok, så förutom den blåa tråden som går genom Kristins hem så är väl tavelväggen det som är typiskt Kristin! Kristin älskar foton och konst och sätter gärna upp dem i stora grupper, från golv till tak, som här i matsalen!
(null)
Här är matsalen i motsatt vinkel. När jag frågar Kristin om val av tapeter ger hon tipset att försöka ha en "röd tråd" när man planerar färgsättning och tapet. I sin matsal har hon till exempel en ljus blå färg som tas upp fint av tapeten i biblioteket som du ser ovan. Det blir ju extra viktigt att färgkombinera när det är öppet såhär mellan rummen.
(null)
När jag frågar Kristin vad hon skäms över säger hon att hon ogillar heltäckningsmattan på övervåningen. Hon hade helst rivit ut den på stört och tagit fram de vackra trägolven under, men resten av familjen vill ha kvar dem. Ser ni förresten så fint det är att måla in både tak och dörrar i samma färg som väggen? Här målat i Nordsjös "Clear paris". Älskar förresten den där inmålade hyllan längst med taket. Jag kanske måste bygga in en sådan i mitt sovrum också!
(null)
Blått sägs ju ge en känsla av lugn, frid och stillhet. Perfekt färg i ett sovrum då! (null)
Konsten igen, och kontrasterna i metall som bryter av det blåa, snälla.
(null)
 
Tack snälla Kristin för besöket!
 
Vill du se mer av Kristin så bloggar hon här och finns på Instagram här.
 
Tryck gärna på det lilla <3 om du gillade avsnittet! 

(Alla foton är tagna av Kristin själv)
Inredningspodden, Kristin Lagerqvist, hemma hos, krickelin,

2 kommentarer

Angelica Wåhlin

09 Dec 2018 15:01

Oj, vilka fantastiska bilder!

Svar: Eller hur! Kristin har ett fantastiskt hem!
Emelie Sundberg

Anonym

09 Dec 2018 20:02

Älskar din podd och vill tipsa om Anna Lidström anotherblog.se för nåt framtida avsnitt, skulle tycka mkt om att höra henne prata om inredning.

Svar: Hej! Tack - vad glad jag blir ❤️ Ska kolla in detta tips - kul!
Emelie Sundberg

Kommentera

Publiceras ej