Jag och Ellie startade julafton kl 06.00. Kvällen innan hade vi haft släkt och familj på middag och uppesittarkväll så jag skulle ljuga om jag sa att jag var superpigg där vid 06 efter att ha kommit i säng runt midnatt. Men efter en dusch var jag pigg och föräntansfull över julafton. Vi satte på julmusik och gick den där magiska rundan där man går runt och tänder alla ljus i huset och dukade fram en enkel julfrukost med färskt bröd och julskinka. När Noah och Ola kom ner en timme senare tittade vi ut och såg att tomten ätit upp tallriken med gröt som Noah ställt ut kvällen innan och att där stod en snowracer med ett rött band runt precis bredvid tallriken. Ni kan förstå lyckan hos en 4-åring! Snowracern hade vi köpt på blocket och den enda skillnaden mot en ny var, förutom att den kostade halva priset,  att vi slapp lägga tid på att montera ihop den! 
 
Efter frukosten begav vi oss till kyrkan. Jag tycker att det känns bra att någon gång under julafton tänka på varför vi firar jul och det här blev ett bra sätt för vår familj. I kyrkan hade de världens finaste julkrubba och berättade julevangeliet på ett så pass enkelt sätt att till och med våra vilda barn kunde sitta still nästan hela tiden. Det känns som en tradition värd att hålla på!
 
Efter kyrkan åkte vi hem till Olas bror och gick raka vägen till pulkabacken så att barnen fick röja av sig! Jag minns knappt när julen var såhär vit sist och det är så härligt tycker jag!
Efter pulkabacken blev det julgröt och skinkmacka till lunch följt av Kalle på tv. Ser ni slaviskt på Kalle? De senaste 15 åren har det varit lite si och så men det är ett ganska skönt avbrott att få halvslumra till..
 
Mot kvällen kom tomten och Ellie började störtgråta såklart. Kusinerna hade slagit in deras gamla såpbubbelmaskin som har en propeller som snurrar, och den underhöll Ellie resten av kvällen. Noah fick lego, ett sällskapspel och några pyamashjältegrejer han själv valt ut tillsammans med sin farmor och farfar. Han var mer än nöjd.
 
 Imorse var det min tur att få sovmorgon och när jag kom ner runt nio-tiden hade Noah påbörjat legobygget (i sin nya ninjago-pyamas) i vardagsrummet och Ellie kastade i vanlig ordning runt legot överallt. 
Alltid med brasan tänd..
 
Efter en slapp morgon med frukost i soffan sitter vi nu i bilen påväg ut mot landet där vi ska hasa runt i raggsockor och fortsätta legobygget några dagar med Olas släkt.
 
Dagarna efter julafton är väl nästan härligast? Inga måsten och borden, bara slapp.
 
Kram på er
 
 

Kommentera

Publiceras ej