<> EMELIE SUNDBERG - july 2018
I veckans avsnitt av Inredningspodden - hemma hos åker jag hem till designern, formgivaren och programledaren Karin Mannerstål. Karin bor i en trea på 70 kvadrat i gamla stan i Stockholm tillsammans med sina två tonårsbarn.
 
Karin arbetade inom reklambranschen när hon för drygt 20 år sedan fick erbjudande om att provfilma för Äntligen hemma. Karin fick jobbet och sedan dess har hon varje vecka inspirerat svenska folket att inreda, fixa och pyssla hemma. I podcasten berättar Karin bland annat om den resa Äntligen hemma har varit, hur hon tänker när hon gör inredningsuppdrag och att hon har lite svårt för trender som gör att det ser likadant ut i varenda hem. 
 
Har du inte lyssnat på avsnittet hittar du det här
 
 
Medan barnen intagit lägenhetens två sovrum är det här, i vardagsrummet, Karin äter, sover, jobbar och lever. 
 
Karin berättar att hon tycker att det viktigaste med inredning är att man trivs med det man har runt omkring sig, att man blir glad av det man ser och att det fyller en funktion. Karin beskriver sin inredningsstil som väldigt basic och anspråkslös. Vit soffa, vita väggar och enkla detaljer. Hon berättar att i och med att hon arbetar och skapar i sitt hem skulle det störa hennes kreativitet om inredningen skulle ta över och bestå av för mycket mönster och intryck.
Karin sitter och arbetar vid sitt matbord i vardagsrummet som också fungerar som studio, atelje och skaparverkstad. 
Karin har en fantastisk utsikt över Riddarfjärden. Utanför hör man tunnelbaneskramlet och trafikbruset.
Karin berättar att hon inte trivs när det är tyst och att hon njuter som mest när tunnelbanan rullar förbi och trafiken är som mest intensiv samtidigt som helikoptern landar på helikopterplattan utanför. Hon beskriver att hon blir lugn av att höra trafikens buller.
 
Karin berättar att hon inte pysslar och gör om så mycket hemma men något hon alltid gör är att piffa upp med nya snittblommor. Då tar hon fram sin färgglada vas-samling och fyller dem med nya färksa snittblommor.
Karin jobbar som designer och har formgivit föremål av alla de slag, såsom textilier, mattor, möbler, lampor, porslin, tandborstar och leksaker för kunder som Ikea, Åhléns, Klippans Yllefabrik, Frösö Handtryck, Rörstrand och Polarn O Pyret. De här söta djuren är några av hennes skapelser som hon har designat.
Karins berättar att hennes knep är att alltid sova med ett papper eller ett anteckningsblock bredvid sängen då det ofta är på natten som ideerna kommer till henne. Ibland har hon tänkt att hon nog kommer ihåg ideerna ändå, men så har hon vaknat på morgonen och har inte en aning om vad det var hon tänkt på.
Det är klart att Karin bara dricker ur koppar i form av pantonens färgsystem!
Karin gillar både posters och oljemålningar. Den här tavlan är målad av danska konstnären Poul Pava.
Alla väggar i Karins lägenhet är vita, utom den här väggen i köket. Karin inspirerades av det franska köket och tycker att färgen är så vacker till mat.
 
Tack snälla Karin för besöket!
 
Glöm inte att trycka på det lilla <3.