I veckans avsnitt av Inredningspodden - hemma hos åker jag hem till designern, formgivaren och programledaren Karin Mannerstål. Karin bor i en trea på 70 kvadrat i gamla stan i Stockholm tillsammans med sina två tonårsbarn.
 
Karin arbetade inom reklambranschen när hon för drygt 20 år sedan fick erbjudande om att provfilma för Äntligen hemma. Karin fick jobbet och sedan dess har hon varje vecka inspirerat svenska folket att inreda, fixa och pyssla hemma. I podcasten berättar Karin bland annat om den resa Äntligen hemma har varit, hur hon tänker när hon gör inredningsuppdrag och att hon har lite svårt för trender som gör att det ser likadant ut i varenda hem. 
 
Har du inte lyssnat på avsnittet hittar du det här
 
 
Medan barnen intagit lägenhetens två sovrum är det här, i vardagsrummet, Karin äter, sover, jobbar och lever. 
 
Karin berättar att hon tycker att det viktigaste med inredning är att man trivs med det man har runt omkring sig, att man blir glad av det man ser och att det fyller en funktion. Karin beskriver sin inredningsstil som väldigt basic och anspråkslös. Vit soffa, vita väggar och enkla detaljer. Hon berättar att i och med att hon arbetar och skapar i sitt hem skulle det störa hennes kreativitet om inredningen skulle ta över och bestå av för mycket mönster och intryck.
Karin sitter och arbetar vid sitt matbord i vardagsrummet som också fungerar som studio, atelje och skaparverkstad. 
Karin har en fantastisk utsikt över Riddarfjärden. Utanför hör man tunnelbaneskramlet och trafikbruset.
Karin berättar att hon inte trivs när det är tyst och att hon njuter som mest när tunnelbanan rullar förbi och trafiken är som mest intensiv samtidigt som helikoptern landar på helikopterplattan utanför. Hon beskriver att hon blir lugn av att höra trafikens buller.
 
Karin berättar att hon inte pysslar och gör om så mycket hemma men något hon alltid gör är att piffa upp med nya snittblommor. Då tar hon fram sin färgglada vas-samling och fyller dem med nya färksa snittblommor.
Karin jobbar som designer och har formgivit föremål av alla de slag, såsom textilier, mattor, möbler, lampor, porslin, tandborstar och leksaker för kunder som Ikea, Åhléns, Klippans Yllefabrik, Frösö Handtryck, Rörstrand och Polarn O Pyret. De här söta djuren är några av hennes skapelser som hon har designat.
Karins berättar att hennes knep är att alltid sova med ett papper eller ett anteckningsblock bredvid sängen då det ofta är på natten som ideerna kommer till henne. Ibland har hon tänkt att hon nog kommer ihåg ideerna ändå, men så har hon vaknat på morgonen och har inte en aning om vad det var hon tänkt på.
Det är klart att Karin bara dricker ur koppar i form av pantonens färgsystem!
Karin gillar både posters och oljemålningar. Den här tavlan är målad av danska konstnären Poul Pava.
Alla väggar i Karins lägenhet är vita, utom den här väggen i köket. Karin inspirerades av det franska köket och tycker att färgen är så vacker till mat.
 
Tack snälla Karin för besöket!
 
Glöm inte att trycka på det lilla <3.

I dagens avsnitt av Inredningspodden - hemma hos, åker jag hem till Instagramprofilen Emma Johannson, mer känd som "What decorates my day" på Instagram. Emma, som när vi spelade in detta i våras var föräldraledig från sin tjänst som digital manager inom byggbranchen, har nu tagit tjänstledigt och skall pröva på frilanslivet som influencer, skribent, inredare och fotograf på heltid. Heja henne! Emma bor i ett flerfamiljshus byggt i början av 1900-talet i utkanten av Stockholm tillsammans med sin sambo och deras två söner på 4 respektive 1 år.
 
I det här avsnittet berättar Emma om hur hennes stil har utvecklats genom åren och hur hennes bostadsresa sedan hon flyttade till stockholm har sett ut. Hon berättar också att hon börjar bli lite less på alla superstylade Instagram-flöden och ger oss tips på hur man får till ett personligt hem.
 
Om du inte har lyssnat på avsnittet hittar du det här 
(null)
 
Emma berättar att hon tycker om gamla saker. Hon beskriver att det som tilltalar henne med gamla saker är att det känns som att de har en själ och bär med sig en historia. 
 
Den här vackra gamla spegeln har hängt med i alla Emmas flyttar. Den har en gång suttit i ett gammalt slott. Ganska drömmigt att fantisera om vilka som har speglat sig i den, eller hur?
 
De vackra speglarna på väggen är inhandlade på Loppis! Älskar patinan i dem! Soffan består av två soffor från IKEA med nytt tyg från Bemz design.
Emma älskar växter och det finns nästan inte en enda bild i hennes Instagramflöde som inte även innehåller blommor av något slag. Emma slår även ett slag för tavellister. De på bilden ovan har hon målat in i samma kulör som väggen vilket gör att de smälter in fint i rummet. Perfekt om man är ombytlig och inte vill göra hål i väggarna.
Vackra pardörrar leder in till burspråket och matsalsdelen.
Det gedigna bordet i massivt trä är specialbeställt av en man som bygger möbler av gamla plankor från svenska ladugårdar. För att få fram just den här nyansen på träet måste ladugården varit målad i falu rödfärg.
I burspråket står detta vackra inbyggda vitrinskåp fyllt med de där fina härligheterna som man mer än gärna visar upp!
 
Detaljer i burspråket. Åter igen speglar! 
På övervåningen har Carl-Philip, 4 år, sitt rum. Emma förespråkar färger i barnrum och inredning som inspirerar till fantasi och lek.
Jag älskar den här lösningen med gardinerna vid barnsängen som ger känslan av en mysig sovalkov. Både för att det blir som en mysig koja och för att det fungerar som mörkläggning ljusa sommarkvällar. Emma beskriver att hon försöker ha ett genustänk när hon inreder barnrum. Både när det kommer till vilka typ av leksaker hon ger barnen och när det gäller färgval.
Det här gamla vackra skåpet har Emma köpt på auktion.
 
Emma älskar gamla möbler och tapeter! På bilderna ovan ser du Emmas kontor tapetserad med Boråstapeters Nocturne 1. Jag älskar den här tapeten och det är en av de tapeter som jag gärna skulle tapetsera med hemma hos mig!
 
Det vackraste med gamla hus är väl ändå alla gamla detaljer. Emma har flera fungerande kakelugnar, detta är en av dem. Så drömmigt!
 
Tack snälla Emma för besöket och att du ville vara med i Inredningspodden! Jag hoppas vi ses snart igen!
 
Glöm inte att trycka på det lilla hjärtat nedan om du tyckte om inlägget! <3


inredning,
Den här veckan åker Inredningspodden hem till underbara Janniche Kristoffersen - aka @Bloggaibagis

Janniche bjuder in oss på en rundvandring i vad som måste vara Stockholms trendigaste funkisradhus! 

 

I dagens avsnitt pratar vi om huruvida man kan möblera bort sin ångest och kommer fram till att småbarn är rena KBT-behandlingen när man mår bäst av ett undanplockat hem där var sak har sin plats. Men framförallt delar Janniche med sig av sina bästa köksrenoveringstips, om hur man bygger tavelväggar och hur man får till snabba förändringar i hemmet. 

 

Har du inte hunnit lyssna på avsnittet ännu finns det här eller i din närmsta podd-app!

 

(null) 
Jag åkte hem till Janniche en varm sommardag i juni. Janniche hade förberett en kanna gott kaffe, jordgubbar och nybakade croissanter som vi mumsade i oss medan jag installerade studion i Janniches matsal.
 
(null)
 
Janniche är 38 år och jobbar till vardags som UX-designer. Hon bor i sitt radhus i Bagarmossen tillsammans med sin kille och sina två barn. I podcasten berättar hon om hur det gick till när hon startade instagramkontot "Bloggaibagis" som nu har närmare 40.000 följare.
 
(null)
Matsalen på bild var tidigare ett barnrum men när de renoverade köket slog de upp väggen och gjorde plats för en större matsalsdel.
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
Köket. Man blir ju kär, eller vad säger ni? Jag skulle kunna byta ut mitt eget alla dar i veckan! Och framförallt så passar det så perfekt just precis här. Köket kommer från Skandinaviska shakerkök och är ett modulkök i massivt trä (furu). Luckorna är handmålade i linoljefärg och färgkoden är: NCS S 6005-G50Y. Bänkskivan är i  Terrazzo Carrarra material. Vill ni läsa mer om köket har Janniche skrivit ett helt blogginlägg som finns att läsa här.
 
(null)
Tavelväggen bakom matbordet berättar Jannicke att hon satte upp i all hast, men för den osäkra ger hon superbra tips på hur man kan tänka och göra i planeringen av just tavelväggar. 
(null)
 
(null)
Älskar den här spegeln. Den heter Miro miro och är från danska Friends & Founders. Habegär!!
(null)
 Jag gillar verkligen känslan som infinner sig när man blandar stolar såhär. Det ser så levande och ostylat snyggt ut på nåt sätt. 
(null)
Här blickar Janniche ut mot trädgården där de har en underbar altan och en alldeles lagom stor trädgård med plats för härliga perenn-rabatter. Det är i trädgården som Janniche kommer lägga krutet i sommar. Pysslet inomhus får vänta till hösten. 
(null)
 
Här är en vägg från övervåningen i Jannickes hus där de har sitt vardagsrum. Den här tavellist-väggen har varit väldigt populär på Instagram, berättar Jannicke.  
 
(null)
Här är en annan del av vardagsrummet. Varma jordnära färger ger en lugn och harmonisk känsla och ljuset strömmar in denna soliga dag.
(null)
 
Tack underbara Janniche för besöket och gästfriheten! Hoppas vi ses snart igen!
 
 Tryck på det lilla <3 om du gillar inlägget!
Inredningspodden, inredning, inredningspoddenhemmahos, kitchen, kitcheninspo, kök, köksinspiration,