I det första avsnittet av Inredningspodden -hemma hos åker jag hem till Influencern och programledaren Elsa Billgren. Elsa bor i en 2.5:a på Södermalm i Stockholm tillsammans med sin man Pontus och son Lynn, 2 år. Jag tycker verkligen om vårt samtal och Elsa ger mig flera nya tankar om inredning som jag bär med mig långt efter att jag packat ihop min lilla studio och åkt därifrån.
 
Jag imponeras av Elsas pondus och att hon så starkt vet vad hon vill ha och tycker om och inte mindre av hennes förmåga att uttrycka sig och sätta ord på sina känslor om vad inredning betyder för just henne. Jag tycker det här samtalet blir en härlig inledning av Inredningspodden. Inredning är inte ett ämne som ryms i en lärobok, det handlar lika mycket om inredningslära, färg, form, design och trender som om känslor, minnen och om att återskapa sitt barndomshem.
Det finns såklart urgrymma teorier, tips och råd för hur man bäst skapar en viss känsla men smaken är som bekant som baken och i inredningsvärlden finns det plats för oss alla.
 
Om du inte har lyssnat på avsnittet med Elsa Billgren så hittar du det här.
 
 
(null)
När jag kommer hem till Elsa en förmiddag i mars strålade solen och hennes lägenhet, som ligger i söderläge, badade i sol.
(null)
Den här bilden är tagen från hallen och tavlan i bild är målad av Elsas pappa, Ernst Billgren.
 
 
(null)
 
(null)
Lägenheten har en öppen planlösning där köket, matplatsen och soffan samsas i ett rum. Som central punkt står det här stora härliga matbordet i massivt trä och möjliggör härliga middagar. (null)
Tavlan ovanför teven är Elsas så kallade "Masterpice" som hennes svärfar har målat. 
(null)
 Den här härliga soffan köpte Elsa när hon var gravid med Lynn och är i stort sätt den enda möbeln som Elsa kommer på att hon har köpt "ny". Den är från Posh living.
(null)
Skåpet till vänster är såklart ett loppisfynd. Perfekt att fylla med fina saker man vill skall synas.
(null)
Velourverket "Familjen byxa" har Elsas mamma skapat. Det symboliserar hennes familj och tillverkades innan hennes lillebror föddes. Elsa berättar också att hon har en förkärlek till växter och blommor och att fönstren fylls på ännu mer med krukväxter till sommaren. Växten i bild är en stor härlig fiolfikus.
(null)
Elsas sovrum går i drömmiga toner! Pricken över i:et är väl den härliga sittpuffen?! Älskar färgen!
(null)
En fondvägg med William Morris tapet "chrysanthemum toile" tar upp alla härliga färger i sovrummet och skapar en romantisk känsla..
(null)
 
Den där gröna spegeln ovanför sängbordet skapar habegär tycker jag! Så läcker!
 
Tack fina Elsa för att jag fick komma hem till dig och för att du ville vara med i Inredningspodden! 
 
Tryck gärna på det lilla <3 om du tycker om inlägget.

1 kommentarer

Anonym

02 Jul 2018 21:38

Åh vilket härligt första avsnitt på nya podden! Mysigt att lyssna på en måndagskväll 😊 //Helena Stigmark

Svar: Vad kul att du tycker om den! Se till att prenumerera på podcasten för det kommer nya avsnitt varje söndag!
Emelie Sundberg

Kommentera

Publiceras ej