I dagens avsnitt av Inredningspodden - hemma hos, åker jag hem till Instagramprofilen Emma Johannson, mer känd som "What decorates my day" på Instagram. Emma, som när vi spelade in detta i våras var föräldraledig från sin tjänst som digital manager inom byggbranchen, har nu tagit tjänstledigt och skall pröva på frilanslivet som influencer, skribent, inredare och fotograf på heltid. Heja henne! Emma bor i ett flerfamiljshus byggt i början av 1900-talet i utkanten av Stockholm tillsammans med sin sambo och deras två söner på 4 respektive 1 år.
 
I det här avsnittet berättar Emma om hur hennes stil har utvecklats genom åren och hur hennes bostadsresa sedan hon flyttade till stockholm har sett ut. Hon berättar också att hon börjar bli lite less på alla superstylade Instagram-flöden och ger oss tips på hur man får till ett personligt hem.
 
Om du inte har lyssnat på avsnittet hittar du det här 
(null)
 
Emma berättar att hon tycker om gamla saker. Hon beskriver att det som tilltalar henne med gamla saker är att det känns som att de har en själ och bär med sig en historia. 
 
Den här vackra gamla spegeln har hängt med i alla Emmas flyttar. Den har en gång suttit i ett gammalt slott. Ganska drömmigt att fantisera om vilka som har speglat sig i den, eller hur?
 
De vackra speglarna på väggen är inhandlade på Loppis! Älskar patinan i dem! Soffan består av två soffor från IKEA med nytt tyg från Bemz design.
Emma älskar växter och det finns nästan inte en enda bild i hennes Instagramflöde som inte även innehåller blommor av något slag. Emma slår även ett slag för tavellister. De på bilden ovan har hon målat in i samma kulör som väggen vilket gör att de smälter in fint i rummet. Perfekt om man är ombytlig och inte vill göra hål i väggarna.
Vackra pardörrar leder in till burspråket och matsalsdelen.
Det gedigna bordet i massivt trä är specialbeställt av en man som bygger möbler av gamla plankor från svenska ladugårdar. För att få fram just den här nyansen på träet måste ladugården varit målad i falu rödfärg.
I burspråket står detta vackra inbyggda vitrinskåp fyllt med de där fina härligheterna som man mer än gärna visar upp!
 
Detaljer i burspråket. Åter igen speglar! 
På övervåningen har Carl-Philip, 4 år, sitt rum. Emma förespråkar färger i barnrum och inredning som inspirerar till fantasi och lek.
Jag älskar den här lösningen med gardinerna vid barnsängen som ger känslan av en mysig sovalkov. Både för att det blir som en mysig koja och för att det fungerar som mörkläggning ljusa sommarkvällar. Emma beskriver att hon försöker ha ett genustänk när hon inreder barnrum. Både när det kommer till vilka typ av leksaker hon ger barnen och när det gäller färgval.
Det här gamla vackra skåpet har Emma köpt på auktion.
 
Emma älskar gamla möbler och tapeter! På bilderna ovan ser du Emmas kontor tapetserad med Boråstapeters Nocturne 1. Jag älskar den här tapeten och det är en av de tapeter som jag gärna skulle tapetsera med hemma hos mig!
 
Det vackraste med gamla hus är väl ändå alla gamla detaljer. Emma har flera fungerande kakelugnar, detta är en av dem. Så drömmigt!
 
Tack snälla Emma för besöket och att du ville vara med i Inredningspodden! Jag hoppas vi ses snart igen!
 
Glöm inte att trycka på det lilla hjärtat nedan om du tyckte om inlägget! <3


inredning,

1 kommentarer

Mimmie @tandlakarvillan

05 Aug 2018 12:50

Emma har verkligen ett drömmigt och personligt hem - en av mina favoriter på instagram helt klart!

Kommentera

Publiceras ej