Jag frågade er på Stories igår om ni vill läsa om vad jag äter den här veckan. Jag har länge varit nyfiken på boken Food Pharmacy och när jag hängde med min moster på gotland förra veckan som har börjat intressera sig för just sambandet mellan bakterier, tarmfloran och välbefinnandet och hur viktig en rik och välmående tarmflora är för vår hälsa blev jag väldigt inspirerad!
 
Att äta nyttigt eller hälsosamt kanske några förknippar med vikt och viktnedgång och innan jag säger något mer så vill jag säga att det här ABSOLUT inte har något med det att göra. När jag pratar om nyttigt och hälsosamt menar jag ur en hälsoaspekt, att viss mat kan göra oss friskare och starkare och det tycker jag är intressant! Jag älskar att leva och jag vill leva så länge det bara går. Om jag kan hålla mig friskare med hjälp av vad jag stoppar i mig är det väldigt intressant för mig!
 
Jag tycker att tjejerna bakom Food Pharmacy, Mia Clase och Lina Nertby Aurell, beskriver det så bra själva:
 
"Fokusera på vad du ska tillföra kroppen för härligheter snarare än vad du ska utesluta, så brukar det där andra lösa sig av bara farten. Kroppen kollapsar inte om det slinker ner en glasstrut eller Pina Colada. Visst, det stärker kanske inte vår tarmflora, men är det något vi har lärt oss så är det att tarmfloran inte mår bra av ångest. Vi föreslår att vi lägger ner allt vad hälsostress och dåligt samvetet heter en gång för alla".
 
Jag orkar ABSOLUT inte med en ytterliggare börda att bära som kvinna och mamma och jag tänker inte vara någon slav under detta och om du blir stressad av att läsa detta så stäng ner, ta en glass eller nåt och scrolla vidare. Jag tycker dock att det är intresant och jag vill gärna lära mig mer och plocka in mer av det här tankesättet i min och min familjs matvanor. 
 
Det är väl inte så att vi har ätit särskilt dåligt innan, men det är så lätt att bara köra på och ge barnen typ pasta för att man vet att det slinker ner. Så mindre snabbmakaroner, blodpudding och köttbullar och mer qinoua, fisk och bönor i sommar! Haha, det mest spännande är att se om jag kan övertyga mannen! Barnen har jag vad det verkar redan med mig!
 
Så, om du som jag vill börja tänka lite mer på vad du stoppar i dig? Häng på här, så delar jag vad jag äter mellan varven!
 
Först ut är detta recept som ALLA i familjen åt med glädje. Detta recept är taget direkt från Food Pharmacys hemsida och finns att hämta här.
 
(null)
 
(null)
 
För att mätta ordentligt serverade jag lax till den bakade blomkålen. Jag la även till en sås (annars hade kanske maken pekar väskan..) på grekisk yoghurt och fetaost. Mjölkprodukter är eg något man bör utesluta men så långt gick vi inte! Någon måtta får det vara! :)
 
Pröva vetja!
 
Och glöm nu för guds skull inte att gilla inlägget om du vill se mer av detta! ❤️

Food Pharmacy, mat, recept,

Kommentera

Publiceras ej