Den här veckan fick en tråkig vändning iom att både jag och Ola blev sjuka. Nu verkar det värsta vara över så som det ser ut kommer vi iväg till Spanien imorgon ändå! Vi har hetspackat nu på kvällen då jag var helt sänkt igår och Ola i förrgår. Jösses vad mycket grejer man behöver för en dryg vecka med två barn! Vi kommer fylla halva planet könns det som 😱


Ni ser snön där utanför? Den får gärna smälta bort tills vi kommer hem igen. Nu är jag riktigt less på vinter, sjukdomar och kyla. 

 
 En påbörjad konstvägg a la barnens alster 👆🏻redo att fyllas på med kreativa och vackra ting har också påbörjats i veckan. 

Nej, nu ska här sovas och vaknas frisk och utvilad!

Godkväll!

Om inte våren kommer till oss, får vi komma till den. Typ. Mitt löfte till mig själv blir att ha en färsk snittblomma på sängbordet ända fram till sommaren. Älskar känslan det ger och det behöver bara vara en liten, här en avbruten vallmo. 

Att solen skiner gör att det riktigt spritter i kroppen av vårrus, tycker ni inte? 
 
 
Kaffe i sängen är en luring när man har en vild snart 10-månaders men det är så mysigt att surpla på en kopp samtidigt som jag går och plockar och viker tvätt medan lillan rumlar runt i högar av täcken. Det verkar förresten vara hennes nya favoritlek! Att kasta sig i högar av täcken och kläder. Hon slänger sig på en hög och sprattlar runt och skrattar som en liten hundvalp. Perfekt när man försöker vika ihop ren tvätt :)
 
Jag funderar förresten på att måla om eller tapetsera här i sovrummet.. Har ni några förslag på färg eller tapet?
Måste nog beställa hem lite prover!


Jag har nog aldrig riktigt gjort en ordentlig presentation av mig själv. De flesta av er har nog hittat hit via Instagram där jag länge gick under namnet "emelieshome". I januari 2018 bytte jag namn både på Instagram och på bloggen till mitt eget. Det var på tiden, tyckte jag.
 
Så vem är jag egentligen förutom en inredningsnörd som älskar att fota?
 
Jag är gift med min fantastiska man Ola, sedan snart 5 år. Och vi firar faktiskt 10 år tillsammans i sommar. Wow, tiden går fort.
 
 
Tillsammans har vi två barn. Noah, snart 4 år och Ellie, 10 månader. Samt jack russeln Charlie som ni ser rumpan av på bilden nedan :)
 
 
Vi bor i ett hus från 1925 i Stockholm som vi flyttade in i i börjarn av april 2017.
 
 
När vi hittade det här huset kändes det som vårt ända in i hjärteroten och vi kunde omöjligt släppa tanken på att det skulle bli vårt. I det här huset skapar vi nu vårt hem, där vi planerar att bo ett bra tag framöver. 
 
Men annars då? Vem är jag?
 
Jag är 32 år och född och uppvuxen på gotland. Gotland som nog altid kommer att vara hemma för mig, trots att jag flyttade hemifrån för snart 13 år sedan och gifte mig med en stockholmare. Drömmen är att ha ett gammalt kalkstenshus där, med en vildvuxen trädgård fylld av vallmo och blåeld.
 
Jag har pysslat med musik i hela mitt liv och sången är mitt främsta instrument. Numera sjunger jag mest på dop, bröllop och begravningar och varje gång jag gör ett gig undrar jag varför jag inte gör det oftare. Det ger mig så mycket energi!
 
Jag är beroende av att vara kreativ och foto och inredning har mer och mer blivit ett sätt för mig att få utlopp för min kreativitet. Inredningsintresset har vuxit fram hos mig och blommat ut de senaste åren. För mig handlar det om att skapa ett hem som är vackert, tryggt, personligt, praktiskt och hållbart. Och att skapa det hemmet måste få ta sin tid. Jag ser det som en långsam process och jag älskar att se vårt hem växa fram och bli vårt, mer och mer.
 
Jag är lite av en plock-nörd och hatar stök vilket är en ordentlig utmaning när man har familj. Snacka om att utsättas för exponering varje dag, rena KBT-behandlingen ;)
 
Annars är jag utbildad till socionom och jobbar med att stötta och vägleda människor som har det svårt på olika sätt.
 
Nu undrar jag vilka ni är? Vi sitter ju bara med en skärm mellan oss. Det vore så kul att höra vilka ni läsare är. Kan ni inte berätta lite om er själva i kommentarsfältet? 
 
Kram till er