(null)

Värmen fortsätter att hålla i sig och idag var det så varmt att jag bestämde mig för att vara inne när det var som varmast. Det är liksom nästan ingen ide att vara ute när solen är som starkast. Ellie är så varm att hon skulle behöva gå halvnaken men samtidigt vill man ju skydda den där bleka huden mot solens starka strålar!

Igår hade vi en dag då vi flängde runt halva Stockholm så det var rätt skönt att ha en lugn hemmadag idag. Ellie har gått från att sova två gånger till en gång så hon brukar sova mellan 11-13 ungefär. Under de timmarna hann jag slänga i mig lunch och få en hel del jobb avklarat! Perfekt!
(null)
Den här fina tidningskorgen hittade Ola på en loppis förra helgen i Sala. Han ringde på FaceTime när han var där och när jag fick syn på denna föll jag pladask! Det blev den här och en barnstol för dockor som står i barnens rum. Den får jag visa en annan dag!
(null)
Bästa grejen att loppisshoppa via FaceTime! Det kanske man borde göra en affärsidé av! :)
(null)

Nu ska jag hoppa i säng! Imorgon väntar ett fullspäckat schema igen! 

Kram på er ❤️


familjeliv, inredning, loppis, loppisfynd,
(null)

Den här lilla älsklingsgrodan fyllde 1 år idag.
Tänk att det var du som låg där inne i magen och kom till oss för ett år sedan! Älskade goa unge, du är så enkel, glad och härlig! Det här året har verkligen varit ett av de bästa i livet! 

Vi började morgonen med en dusch jag och Ellie och jag påmindes om att jag för ett år sedan stod i duschen med henne i magen och skrubbade mig ren inför kejsarsnittet. Det var en häftig känsla att jag nu, precis ett år senare tar samma dusch fast med henne utanför magen. 

När resten av familjen vaknade gjorde vi i ordning frukost som vi tog med ut och åt i trädgården. 

Vilken dag det blev! Solen har gassat och vi har haft det såå härligt i vår trädgård! Vi hade bara bjudit den allra närmsta familjen vilket kändes precis lagom för vår lilla 1-åring. 

Vi har lekt, spelat kubb, fiskat godispåsar och mumsat på massa godsaker såklart! Ja, alla utom Ellie som fick smaka på jordgubbar och grädde! 

(null)

(null)

Jag valde att göra den här magiskt goda
marängtårtan som jag har haft på min födelsedag så länge jag kan minnas och vi tröttnar verkligen aldrig på den! Det är kanske inte den vackraste men jag lovar er, det är den godaste! 

(null)

(null)
Hallongrottor och de numer traditionsenliga siffer-kakorna som jag började med när Noah fyllde 1 år. 
(null)
Moster och mormor ❤️
(null)
Idag 👆🏻 vs när Ellie var ca 1 månad 👇🏻
(null)

Alltså 😭😍

(null)

(null)

Min stora lilla tjej. ❤️ 

Nu sover båda barnen gott och jag ska ta en bit tårta till innan även jag slocknar efter den här dagen! 

Sov gott!
Vi har ju en blivande ettåring här hemma och vi har finderat lite över vad vi ska ge henne i 1-årspresent. Hon, till skillnad mot när Noah fyllde ett, har ju liksom allt i och med att hon går i sin storebrors fotspår och vi är rätt allergiska på den köphets som så lätt blir vid födelsedagar..

Något jag dock tänkt på länge är att fixa ett leksakskök till barnen så med en kommande 1-åring som förkläde blev det av. Det här är IKEAS leksakskök "Duktig" och ser ut såhär när man köper det.

(null)
Fint, men lite tråkigt, eller?
Jag köpte mitt kök på blocket för 300 riksdaler, använde gammal överbliven väggfärg, bets och gamla läderremmar. Så den totala kostnaden landade alltså på 300 kr.

Vi måste verkligen bli bättre på att köpa begagnat! Eller hur!?

Hur som helst. Såhär blev resultatet:
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Jag började med att slipa hela skåpet med ett grovt sandpapper. Grundarbetet är alltid viktigt så sandpappra ordentligt för att färgen ska fastna ordentligt. 

Jag målade sedan med pensel, men det går lika bra, nästan bättre med en liten roller. Färgen är samma som Noah har på väggen, alltså Beckers "grus".

Jag tejpade "köksbänken" så den inte fick färg på sig och sen målade jag eller gned in den med mörk träbets för en mer genuin känsla.

Istället för plasthandtagen som följde med valde jag att sätta dit läderhandtag. Bara att klippa av lagom långa läderremsor, göra hål med en håltagare och skruva fast med skruv och mutter!

Voilà!

Och nä, det blev ingen överraskning. Ellie har liksom varit med under processen. Tur att hon är så liten så hon inte riktigt förstår 🤭😊

(null)


Klicka gärna på ❤️ om du gillar i lägget, det gör mig varm ända in i hjärteroten!

Ha en fin kväll!


DIY, barnrum, barnrumsinspo, inredning, leksakskök,