Vi har ju en blivande ettåring här hemma och vi har finderat lite över vad vi ska ge henne i 1-årspresent. Hon, till skillnad mot när Noah fyllde ett, har ju liksom allt i och med att hon går i sin storebrors fotspår och vi är rätt allergiska på den köphets som så lätt blir vid födelsedagar..

Något jag dock tänkt på länge är att fixa ett leksakskök till barnen så med en kommande 1-åring som förkläde blev det av. Det här är IKEAS leksakskök "Duktig" och ser ut såhär när man köper det.

(null)
Fint, men lite tråkigt, eller?
Jag köpte mitt kök på blocket för 300 riksdaler, använde gammal överbliven väggfärg, bets och gamla läderremmar. Så den totala kostnaden landade alltså på 300 kr.

Vi måste verkligen bli bättre på att köpa begagnat! Eller hur!?

Hur som helst. Såhär blev resultatet:
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Jag började med att slipa hela skåpet med ett grovt sandpapper. Grundarbetet är alltid viktigt så sandpappra ordentligt för att färgen ska fastna ordentligt. 

Jag målade sedan med pensel, men det går lika bra, nästan bättre med en liten roller. Färgen är samma som Noah har på väggen, alltså Beckers "grus".

Jag tejpade "köksbänken" så den inte fick färg på sig och sen målade jag eller gned in den med mörk träbets för en mer genuin känsla.

Istället för plasthandtagen som följde med valde jag att sätta dit läderhandtag. Bara att klippa av lagom långa läderremsor, göra hål med en håltagare och skruva fast med skruv och mutter!

Voilà!

Och nä, det blev ingen överraskning. Ellie har liksom varit med under processen. Tur att hon är så liten så hon inte riktigt förstår 🤭😊

(null)


Klicka gärna på ❤️ om du gillar i lägget, det gör mig varm ända in i hjärteroten!

Ha en fin kväll!


DIY, barnrum, barnrumsinspo, inredning, leksakskök,

2 kommentarer

Gabriella

24 May 2018 20:54

Gud så fint! Och vad duktig du är... redan vid ordet sandpapper tänkte jag att något sådant skulle jag aldrig orka göra!!

Svar: Haha, rolig du är! Tack!
Emelie Sundberg

Helena Stigmark

25 May 2018 20:34

Fantastiskt fint! Nu blev jag verkligen inspirerad för vi har precis ett sånt kök från Ikea på sommarstället och det vore roligt att piffa till sommaren! //Helena

Svar: Vad kul! Ja! måla måla!!
Emelie Sundberg

Kommentera

Publiceras ej