Den här veckan åker Inredningspodden hem till modedrottningen, Ebba Klerberg Von Sydow!
 
Det blir ett härligt samtal om trender, längtan efter att bli mer ordningssam och hur man måste inredningskompromissa när man flyttar ihop med någon. Vi pratar om vad ett hem är och när man trivs som bäst just där och så berättar Ebba om hur oinstagramvänligt hon tycker att sitt hem är. Just därför vill hon heller inte att jag fotar så mycket. Men jag kan lova er, Ebbas hem är outstanding!
 
Har du inte lyssnat på dagens avsnitt lyssnar du här
Ebba, vilken superkvinna hon är! Roddar karriär, bolag, blogg, podd, skriver böcker samtidigt som hon tar hand om tre kids! Hur hinner hon med att fixa hemma? "Det gör jag ju inte riktigt.. Jag har en man som är duktig på det där och som gillar att ordna hemma, men ärligt talat så hinner jag egentligen inte alls. Det är alltid lite kaosigt här hemma."
 
Ebba bor i en lägemhet på Östermalm, i ett hus byggt på 30-talet. Det är högt i tak och planlösningen är öppen och luftig. När man kommer ut ur hallen möts man av fyra stora härliga fönster längs med ena väggen som släpper in mängder med ljus. "Det första jag gör när jag kommer hem är att gå och öppna balkongdörren, det spelar ingen roll vilken tid på året det är. Sen kommer min man hem och stänger och barnen klagar på att det är kallt. Men jag älskar känslan att öppna upp och få in frisk luft".
(null)
När jag frågar Ebba vilken inredningspryl som är typisk henne visar hon koppen hon håller i. Blåvitt porslin a la denna är verkligen Ebba i ett nötskal!
(null)
Här vid det läckra skrivbordet som Ebba pratar om i podden. 
(null)
Den här pallen är den sak som betyder extra mycket för Ebba. En klassisk svensk tenn-pall klädd i vegetable tree-tyg. Ebba berättar att samma dag som hon köpte den här pallen hade de några vänner över på middag och efter en liten stund ser hon hur det yngsta barnet har tagit en röd spritpenna och målat på pallen. Där och då insåg hon att de här kan jag inte säga någonting om. Det går inte att få bort eller att få ogjort utan det är bara att inse att såhär är livet, man måste leva i ett hem. "Vi har barn och våra vänner har barn och sånt här händer, thats life".
(null)
Ebba berättar att en av anledningarna att hon gillar designmöbler är att de har ett högt andrahandsvärde och att man kan sälja dem när man inte längre vill ha dem men att andrahandsvärdet sjönk ganska snabbt på den här pallen just den kvällen.. Vi skämtar om hur beskriningen på Bukowskis skulle se ut. 
 
KONDITIONSRAPPORT

Visst slitage. relativt stor skada av röd spritpenna.

(null)
Någon särskild pryl kan inte Ebba säga att hon skäms över hemma, däremot den allmänna oredan. "Nu är det ju lite städat här för din skull, men skälet till att jag aldrig kunnat tacka ja till nåt sånt där inredningsreportage är att jag känner att jag aldrig får ihop det". Den här bilden ovan får sammanfatta den oreda Ebba beskriver. Sedan dividerar vi huruvida Ebbas hem skulle kunna vara med i ett inredningsreportage eller inte och jag menar att det HELT klart skulle sälja!
 
Tack underbara härliga Ebba för att du tog dig tid att vara med i Inredningspodden!
 
Tryck på det lilla hjärtat om du gillar inlägget!
 
 
 

2 kommentarer

Anonym

18 Nov 2018 16:13

Intressant Emelie, men undrar, finns det bara kvinnor att intervjua?

Mimmie @tandlakarvillan

12 Feb 2019 12:35

Lyssnade på det här avsnittet idag, har några att ta igen :) Tyckte det var SÅ bra, hade vart kul med fler bilder - jag som var nyfiken på hur köket såg ut! :D Kram

Svar: Vad kul att du gillade! Ja - håller med! Ebba ville tyvärr inte visa mer :(
Emelie Sundberg

Kommentera

Publiceras ej