Den här veckan åker Inredningspodden hem till vintageälskaren Elin Jensdotter som bor i en hyresrätt på Kungsholmen i Stockholm i en lägenhet från 1912. Elin driver sedan 2012 Butiken Bodil Vintage och sedan april 2017 konceptbutiken Swedish Nature Collaborations som samlar vintage, hantverk, design och konst under ett och samma tak. 

Vi pratar såklart en herrans massa om återbruk, konsumtion och vintage men också om den japanska trenden "wabi Sabi" och fördelarna med att bo i hyresrätt. Elin tipsar också om hur man kan inreda modernt även om köper sin inredning second hand.

Har du inte lyssnat på avsnittet än hittar du det här(null)
Elin berättar att hon alltid har haft ett second hand- och loppisintresse. Hon berättar att hennes mamma inte hade så mycket pengar när Elin var yngre men att hon älskade att gå på loppisar och att hon hade förmågan att bygga upp fantastiska hem som hon alltid fick mycket beröm för. Det där var något som fachinerade Elin och som hon menar har påverkat hennes sätt att se på inredning.. Hon säger att hon alltid haft en dröm om att jobba med vintage och att hon är så glad att hon till slut vågade satsa på den där drömmen. 
(null)
Elin beskriver sin inredningsstil som "eklektisk". (Eklekticism kommer från Grekland och betyder "utväljande", dvs. stilblandning..) Elin beskriver att hon har ett fågelbad i sekelskiftsstil, ett piano från 60-talet, ett modernt matbord och Børge Mogensen-stolar från 70-talet. En mishmasch med olika saker alltså och inga regler, skrattar Elin.
(null)
Soffborden har Elin gjort själv och består av två marmorskivor som står på varsin kruka. 
(null)
När jag frågar Elin vilka "tre saker" hon valt ut nämner hon den här soffan som den sak som betyder extra mycket för henne. En stor rubust furusoffa med canvastyg som hon hittat på blocket och som hon fullkomligt älskar. 
(null)
Den sak som Elin beskriver som "typiskt henne" är matbordet. Hon säger att det egentligen inte är designen i sig utan att just att ha ett stort bord som bäddar för långa härliga middagar med vänner som är det viktiga.(null)
I stort sett hela Elins hem är inrett med vintagemöbler och hon beskriver att hon tycker väldigt mycket om gamla designklassiker. Hon tycker att man förr i tiden var så bra på att designa möbler som både var snygga, praktiska och som håller än idag.
(null)
Elin berättar att hennes man är väldigt förtjust i den japanska inredningsstilen och att den ska få komma in i hemmet lite mer framöver. Det japanska uttrycket "wabi sabi" som betyder "det perfekta inom det operfekta" ska få ta mer plats. Svarta detaljer, låga möbler, avskalat och enkelt är andra saker som beskriver den japanska stilen 
(null)
Jag frågar Elin hur man ska tänka om man vill ha en modern känsla i sitt hem men ändå vill handla sin inredning vintage och Elin tipsar då¨ om att hålla koll på olika designers och designklassiker. Hon menar att de är möbler som håller över tid, både i stil och i sin form och dessutom bara bli vackrare med åren.
(null)
Vackra detaljer.
(null)
En sneakpeak in i Elins drömmiga sovrum och...
(null)Sängbordet som vi pratar om i avsnittet. Elin berättar att hon köpte detta på en loppis och tog fram en slägga och slog sönder det tills det såg ut såhär. Minst sagt kreativt, eller vad säger ni?
 
Vill du följa Elin på Instagram hittar du hennes privata instagram här Bodil vintages instagram här och hennes blogg här.
 
Tack snälla Elin för besöket!


Bodil vintage, Elin jensdotter, handla miljövänligt, second hand, vintage, återbruk,

Kommentera

Publiceras ej