Den här veckan åker Inredningspodden hem till Neurodesignern Isabelle Sjövall som bor i en lägenhet på Östermalm i Stockholm tillsammans med sin man och sina två hundar.
 
Isabelle har tillsammans med hjärnforskaren K atarina Gospic sammanställt all forskning som finns när det gäller hur design, arkitektur och inredning påverkar vårt välmående, vårt sätt att må och presetera.
 
Hur ska vi inreda våra hem, kontor och allmänna miljöer på ett sätt som optimerar hälsa, prestation och välmående? Allt detta svarar Isabelle på i dagens avsnitt. Har du inte lyssnat ännu hittar du avsnittet  här
(null)
Isabelle berättar att hon bara var fyra år när hon började förstå det här med neurodesign. Då färgkodade hon  sina nallebjörnar i barnrummet och kommer ihåg att hon, när de var i en viss ordning och det fanns en harmoni i det,  kände att det hände något i henne. Senare testade hon olika möbleringar i sitt barnrum eller utforskade hur sinnena påverkades av musik och la pussel i olika färgkombinationer. 
(null)
När man kommer in i Isabelles hall möts man av en vacker guldspegel och den här häftiga tapeten. "Hallen är väl egentligen det rummet där jag har vågat ta ut svängarna mest".
(null)
Hallen leder till köket och matsalen. Isabelle berättar att när hon köpte sin lägenhet var det en tvåa, men efter några år köpte hon även lägenheten bredvid och öppnade upp emellan. Då var matsalen hennes sovrum. 
(null)
Isabelle berättar att växter är en sådan sak som får oss att må bra och att bli lugna, harmoniska och avslappande. Eftersom många av oss idag bor i städer får vi kanske inte så mycket av den där gröna dosen och då får man plocka in naturen i lägenheten istället, menar Isabelle.
(null)
Observera den blåa mattan! En till färg som ska göra oss lugna och harmoniska! Det blåa kommer från himmelen och det finns väl knappast något härligare än att ligga på rygg i gräset och stirra upp mot himmelen?
(null)
Smart med en stor spegel som gör att rummet känns större!
(null)
När jag frågar Isabelle vilka hennes "tre saker" är berättar hon att den sak som betyder extra mycket för henne är en gammal bricka hon ärvt från sin mormor. Brickan står som ett stilleben i hennes sovrumsfönster och Isabelle säger att hon blir glad av att se på den.
(null)
Isabelles kontor! Isabelle berättar att hon älskar "mys". Tända ljus, plädar, mattor, kuddar och textilier men också mat och dryck. Allt som ger en mysig känsla!
(null)
 
Här kommer en sista glimt in i Isabelles sovrum. Så drömmigt va?
 
Tack snälla Isabelle för besöket och allt vi fått lära oss om neurodesign!
 
Vill du se mer av Isabelle finns hon på Instagram här och vill du läsa boken "Neurodesign" hittar du den t ex här
 
Tryck på hjärtat om du gillade avsnittet!
 
 
 
 
 


Isabelle Sjövall, design, inredning och hälsa, inredning som gör en frisk, neurodesign,

Kommentera

Publiceras ej