Äntligen söndag igen och ett nytt avsnitt av Inredningspodden ligger ute.
Den här veckan åker vi hem till UNDERBARA Josefine Halfwordsson som bor i ett atriumhus från 70-talet i Fisksätra söder om Stockholm tillsammans med sin lilla dotter Harriet.
 
Josefine berättar om sitt otroliga byggsjälvförtroende, om att praktiskt såklart också kan vara snyggt och så berättar hon om hur hon tänker när hon formger möbler för sitt företag Betonggruvan.
 
Har du inte lyssnat på avsnittet ännu hittar du det här
 
 
Josefine Halfwordson är formgivare och driver möbelföretaget Betonggruvan . Betonggruvan startade i februari 2011. Då hade Josefine sagt upp sig från jobbet och gjutit ett betongbord till sig själv. Det slutade med att fler ville ha bordet och hon la ut en annons på Blocket. Plötsligt ramlade beställningarna in och Josefine gjöt fler och fler.
Där och då startade Betonggruvans resa.
 
När Josefine flyttade in i sitt hus var det helt inrökt och allt var tvunget att rivas ut och göras om. Ett projekt som ännu pågår. Josefine berättar att hon tycker att det här med att renovera, bygga och fixa i hemmet är bland det roligaste hon vet. Hon säger att hon ofta får frågan hur hon orkar med att både renovera, rodda barn och ha eget företag men hon säger att det är just renoveringen och pysslet som gör att hon orkar, även om det ibland såklart är smått kaotiskt.
 
Till vänster ser vi ett hyllsystem från Betonggruvan. I podcasten berättar Josefine om hur hon kom på idén till den.
(null)
Vi sitter och spelar in i Josefines fina kök.
 
En hel vägg i Josefines vardagsrum tas upp av ännu ett hyllsystem från Betonggruvan. Hyllplanen är inmålade i samma färg som väggen för att smälta in fint. Även den ovala spegeln i hyllan är formgiven av Josefine och finns att köpa på Betonggruvan.
 
(null)
Hyllplanen i hyllan kan flyttas efter tycke, smak och behov och beroende på vad man vill fylla dem med. Smart!
 
 
Vardagsrummet badande i sol.
 
I ena delen av vardagsrummet står ett egentillverkat lektält framför IKEAS Ivarskåp. Perfekt koja som smidigt kan fällas ihop när det inte används. I vardagsrummet strömmar solen in från de stora fönstren.
 
Josefines kök är minst sagt unikt. Josefines berättar att det består av IKEA-stommar men att hon målat luckorna. De stora knopparna är från Muuto och är egentligen väggknoppar. Lägg märke till att hon målat in både väggen, fläkten och fönsterfodret i samma färg. Bänkskivan är i trä.
(null)
 Sist men inte minst tar vi en titt in i Josefines dotter Harriets mysiga vrå.
(null)
 Tallrikshylla från IKEA inmålad i samma färg som väggen blir perfekt förvaring för alla böcker.
(null)
 Ovanför sängen hänger en egentillverkad sänghimmel. 
 
Tack urgulliga Josefine för besöket! Hoppas vi ses igen snart!

Kommentera

Publiceras ej