(null)
För några veckor sedan var jag på Stadsmissionen i Vällingby där jag hittade tre st djupa tallrikar i serien "Ulrika" samt dessa söta koppar ur samma serie. Jag köpte inte kopparna då men har gått och tänkt på dem sedan dess utan att kunna släppa dem riktigt. Jag behöver ju egentligen inga fler koppar men när jag hade vägarna förbi Vällingby igen härom dagen och de ännu var kvar kände jag hur de viskade mitt namn..(null)
Viskade mitt namn gjorde även den bruna mjölkkannan även den från Stadsmissionen.. Jag föll framförallt för modellen och den djupa "pipen" man häller ur. Är det bara jag som fallit för den bruna trenden? Keramik, skulptur, brunt, 70-tal (!?) En trend jag aldrig trodde jag skulle falla för..(null)
Jag verkar dessutom ha påbörjat någon slags samling på mjölkannor för nu har jag säkert 4-5 stycken. (null)
Hur fina är inte blommorna förresten? De är från min prenumeration på Blomverket. Riktigt ljuvliga i färgen. Höjden av lyx är att få en bukett levererad till dörren varje vecka, tycker ni inte? Under hela november får man 100 kr rabatt hos dem med koden "emeliesundberg". (null)
Det bästa vi gjorde i våras var att sätta in den här kasetten i vår öppna spis. I vårt gamla hus med orginalfönster från 1920 som inte är riktigt täta är den verkligen räddningen nu när det börjar bli kallt ute.
 
Nu ska jag lägga mig på dagbädden där framför brasan och se på någon bra serie.
 
Ha en fin kväll!
Idag kändes det verkligen så, särskilt då det ösregnat ca hela dagen. 
- Mamma! Jag kan inte gå till förskolan idag! utbrast Noah.
- Nähe, vadårå?
- Titta ut! Det REGNAR!
He had me at "regnar". Usch, man ville liksom bara krypa ner i sängen igen och somna om, visst?
Så han fick vara hemma. Precis som igår. Både igår och idag har han blivit ledsen så fort vi nämnt förskolan. Jag vet inte riktigt vad det beror på men jag kan på intet vis rättfärdiga att övertyga honom om att gå när jag ändå är hemma. Och det är ju höstlov. Så jag har skjutit på jobbet till kvällen. 
(null)
Det börjar bli så mysigt att ha båda barnen hemma nu också. De närmar sig mer och mer och leker ofta fint ihop. Ellie vill göra precis ALLT som Noah gör och det är så gulligt när hon går efter honom och ropar "Oa, Oa". 
(null)
Idag fick vi äntligen upp det här fina printet från Kajsa Hagelin. Hur begåvad får man va? Kolla in hennes webshop här. Jag beställde två prints av henne härom veckan men det andra har inte fått en given plats ännu.
(null)
På sängbordet står Noahs egna skapelse, "snowie" gjord av piprensare, tidningspapper och lim. Så fin att ha framme och titta på tycker jag. I fönstret hänger en annan skapelse han gjort, men den visar vi en annan dag.
(null)
Älskade lintott. Älskar Ellies lockar. Mest för att jag själv alltid har haft spikrakt hår. Hoppas inte att hennes försvinner.
(null)
Noah. Killen som, om han får välja, alla dar i veckan hellre är hemma än på förskolan. Älskade unge, jag försöker njuta av det. Snart går han väl två meter framför mig på stan och blänger på mig när jag säger nåt skämmigt.
(null)
Imorgon får det dock bli förskola för den här lilla parveln. För imorgon måste jag klämma in lite jobb mellan varven. (null)
 
Nu blir det jobb i soffan, en stor kopp te och en varm brasa.
 
Ha en fin kväll och tryck gärna på det lilla hjärtat. Det gör mig så varm i just det - hjärtat. 
 
Puss

Söndag igen och ett nytt avsnitt av Inredningspodden finns ute!
 
Den här veckan åker vi hem till Stylisten och fotografen Jasmina Bylund som bor i ett hus från början av 1900-talet i Vallentuna tillsammans med sin sambo och sina två små barn.
 
Vi pratar om huruvida det bara är positivt att jobba med sitt stora intresse, om vad man gör när inspirationen dalar och så berättar Jasmina vilken pryl hon aldrig någonsin kommer att visa i sitt Instagramflöde.
 
Har du inte lyssnat på avsnittet hittar du det här.
 
(null)
Jasmina berättar att hon har varit intressead av Inredning så länge hon kan minnas och att hon ständigt pysslade, ordnade och möblerade om i sitt flickrum. Efter studenten studerade hon till visual merchandiser och snart därpå fick hon en praktikplats hos Lotta Agaton. Efter praktiken sökte hon en tjänst som inredningsassistent på Allt i hemmet som hon sedan fick och sedan har karriären rullat på. Idag frilansar hon inom inredning, styling och foto.
(null)
Jasmina berättar att hon bestämde sig för att det här var huset hon ville ha efter att endast ha sett två mäklarbilder. Jasmina ringde mäklaren så fort hon såg att det var ute och la ett bud. Det skulle dock ta ytterliggare någon månad innan de kunde komma på visning för första gången. 
(null)
Sedan Jasmina och hennes familj flyttade in i huset har en hel del gjorts. Alla golv är slipade och behandlade, köket är utbytt, någon dörr är igensatt, en hel del bröstpanel är borttagen och alla ytskikt är ommålade minst en gång.
(null)
De stora fönstren var en av de saker Jasmina förälskade sig i när hon första gången klev in i huset.
 
När jag frågar Jasmina vad hon tror att vi kommer at se mer av framöver säger hon att hon tror att kalkfärg kommer att vara en sådan sak som kommer att bli allt mer populärt. Jasmina har i stort sätt bara målat med kalkfärg i huset och hon menar att väggarna blir så mycket mer levande: Jag kan bara instämma!
  (null)
 
 
Hur fint kök!? (null)
När jag frågar Jasmina vad hennes inredningsintresse bottnar i berättar hon att hon mår bra av att ha det fint omkring sig. Att ha det städat, undanplockat och mysigt hemma gör henne lugn och harmonisk. Hon säger att hon blir stressad när det är stökigt och att hon tycker om att omge sig av fina saker. 
 
 Tygpåsar är den sak som Jasmina beskriver som "typiskt henne". "jag har nog minst några hundra" säger Jasmina och skrattar. "De är så bra att ha och man får dem ju överallt"!
(null)
Jasmina ger rådet att låta inredningen ta tid. Att inte stressa fram något utan att låta hemmet växa fram. Hon betonar vikten av textilier i ett hem och att man ska lita på sin egen känsla, sitt eget tycke och smak och inte tänka för mycket när man inreder.
(null)
Här bor Winston, Jasminas 4-åriga son. Säng från IKEA (utgått ur deras sortiment), sänghimmel från Ellos och sängkläder från Garbo&Friends.
(null)
Här bor Belle, Jasminas 1-åriga dotter. Tapeten är från Sandberg Wallpaper och är alldeles underbar. Den lilla docksängen är ett loppisfynd.
 
Tack snälla Jasmina för besöket!
 
Glöm inte att trycka på det lilla <3 om du tycker om inlägget