Den här veckan åker Inredningspodden hem till programledaren, skribenten, poddaren och influencern Brita Zackari som bor i ett radhus söder om Stockholm.
 
I avsnittet pratar vi om vad ett hem egentligen betyder, om hur man lyckas få ihop två stilar när man flyttar ihop med någon och så slänger Brita ur sig att hon och Kalle gått och köpt en gård!
 
Har du inte lyssnat på avsnittet ännu hittar du det här 
 
(null)
Brita bor i ett radhus strax söder om stockholm tillsammans med sin man Kalle och deras gemensamma dotter Essa samt bonusson. Här sitter Brita i de nedre vardagsrummet som hänger ihop med köket. Vardagsrummets trebenta soffbord har Brita ritat själv och är ihopsnickrat av en kompis till Kalle.  (null)
Radhuset är ett suterränghus byggt på 60-talet i fyra halvplan och de tre öppna furutrappor som binder samman våningarna gör att ljuset flödar rakt genom huset. Taklampan är från det danska varumärket &tradition och safari-stolarna är vintage från Britas föräldrahem. (null)
"Det ser lite tomt ut här, vänta så ska jag spika upp min nyinköpta väggbonad" säger Brita och ställer sig på en stol och börjar spika. Jag får känslan att det är ganska karaktäristiskt för Brita att göra just detta. "Vad tycker du?" frågar hon mig och vi kommer fram till att dimensionerna kanske inte var helt ultimata för just den här väggen även om bonaden i sig är superläcker. (null)
Orginalköket rev Brita och Kalle ut när de flyttade in i radhuset och satte in detta Ikeakök. "Vi är verklligen supernöjda". Läderbeslagen är egentillverkade och pricken över i.
(null)
Undervåningen som består av kök, matplats och anslutande vardagsrum förklarar Brita har blivit lite som Kalles våning. "Eftersom Kalle lagar all mat där nere, känns det lite som att det är hans vardagsrum", säger Brita. "Jag hänger mest på övervåningen. Det är Kalle som älskar att laga mat och på kvällarna, efter middagen lägger han sig i den där fåtöljen och läser nån gubbig bok", förklarar Brita.
(null)
Överst i huset finns alltså "tjejvåningen" med Essas rum och Britas "eget" vardagsrum.
"Jag hänger mest här uppe. Viker tvätt medan jag tittar på tv, och här har jag massa böcker och tidningar.
Taklampan heter Mobile och är från Pholc, puffen från Meli meli och skåpet är vintage. (null)
Den orangefärgade lampan från Watt & veke. Brita beskriver lampan som den inredningspryl där hennes och Kalles stil möts perfekt."Det är nåt lite knas med den". Bruno Mathson fåtöljen är vintage och mattan är från HAY. (null)
Lite här och var finns uppstoppade fåglar då Kalle jagar. 
(null)
 
Tack snälla Brita för besöket!
 
Tryck gärna på det lilla hjärtat. Det gör mig så glad!


brita zackari, brita zackari inredning, brita zackari lägenhet,

6 kommentarer

Anonym

19 Oct 2018 09:15

Var hittar man färgen ”mjukt svart”?

Svar: Bra fråga! Antar att Brita menar en mörk mörk grå.
Emelie Sundberg

Anonym

20 Oct 2018 00:13

Vart kommer väggbonaden ifrån?

Svar: https://www.bfgf-shop.com/blankets?category=THROWS
Emelie Sundberg

Anonym

20 Oct 2018 00:13

Vart kommer väggbonaden ifrån?

Tess

24 Oct 2018 11:34

Vilket underbart hem! Så många spännande detaljer :)

Svar: Ja, eller hur!
Emelie Sundberg

Lars

24 Oct 2018 20:52

Kul att få lite intressanta tips. By the way - Snygg klänning!

Lars

24 Oct 2018 20:52

Kul att få lite intressanta tips. By the way - Snygg klänning!

Kommentera

Publiceras ej