Söndag igen och ett nytt avsnitt av Inredningspodden finns ute!
 
Den här veckan åker vi hem till Stylisten och fotografen Jasmina Bylund som bor i ett hus från början av 1900-talet i Vallentuna tillsammans med sin sambo och sina två små barn.
 
Vi pratar om huruvida det bara är positivt att jobba med sitt stora intresse, om vad man gör när inspirationen dalar och så berättar Jasmina vilken pryl hon aldrig någonsin kommer att visa i sitt Instagramflöde.
 
Har du inte lyssnat på avsnittet hittar du det här.
 
(null)
Jasmina berättar att hon har varit intressead av Inredning så länge hon kan minnas och att hon ständigt pysslade, ordnade och möblerade om i sitt flickrum. Efter studenten studerade hon till visual merchandiser och snart därpå fick hon en praktikplats hos Lotta Agaton. Efter praktiken sökte hon en tjänst som inredningsassistent på Allt i hemmet som hon sedan fick och sedan har karriären rullat på. Idag frilansar hon inom inredning, styling och foto.
(null)
Jasmina berättar att hon bestämde sig för att det här var huset hon ville ha efter att endast ha sett två mäklarbilder. Jasmina ringde mäklaren så fort hon såg att det var ute och la ett bud. Det skulle dock ta ytterliggare någon månad innan de kunde komma på visning för första gången. 
(null)
Sedan Jasmina och hennes familj flyttade in i huset har en hel del gjorts. Alla golv är slipade och behandlade, köket är utbytt, någon dörr är igensatt, en hel del bröstpanel är borttagen och alla ytskikt är ommålade minst en gång.
(null)
De stora fönstren var en av de saker Jasmina förälskade sig i när hon första gången klev in i huset.
 
När jag frågar Jasmina vad hon tror att vi kommer at se mer av framöver säger hon att hon tror att kalkfärg kommer att vara en sådan sak som kommer att bli allt mer populärt. Jasmina har i stort sätt bara målat med kalkfärg i huset och hon menar att väggarna blir så mycket mer levande: Jag kan bara instämma!
  (null)
 
 
Hur fint kök!? (null)
När jag frågar Jasmina vad hennes inredningsintresse bottnar i berättar hon att hon mår bra av att ha det fint omkring sig. Att ha det städat, undanplockat och mysigt hemma gör henne lugn och harmonisk. Hon säger att hon blir stressad när det är stökigt och att hon tycker om att omge sig av fina saker. 
 
 Tygpåsar är den sak som Jasmina beskriver som "typiskt henne". "jag har nog minst några hundra" säger Jasmina och skrattar. "De är så bra att ha och man får dem ju överallt"!
(null)
Jasmina ger rådet att låta inredningen ta tid. Att inte stressa fram något utan att låta hemmet växa fram. Hon betonar vikten av textilier i ett hem och att man ska lita på sin egen känsla, sitt eget tycke och smak och inte tänka för mycket när man inreder.
(null)
Här bor Winston, Jasminas 4-åriga son. Säng från IKEA (utgått ur deras sortiment), sänghimmel från Ellos och sängkläder från Garbo&Friends.
(null)
Här bor Belle, Jasminas 1-åriga dotter. Tapeten är från Sandberg Wallpaper och är alldeles underbar. Den lilla docksängen är ett loppisfynd.
 
Tack snälla Jasmina för besöket!
 
Glöm inte att trycka på det lilla <3 om du tycker om inlägget
 
 
 
 
 

Kommentera

Publiceras ej