Äntligen söndag och ett nytt avsnitt av Inredningspodden finns ute! 
 
Den här veckan åker jag hem till stylisten och konstnären Michaela Grut som bor i ett hus från 70-talet på Lidingö i Stockholm tillsammans med sin familj. 
 
I avsnittet berättar Michaela att hon målat nästan all hennes konst för just hennes hus, hon berättar om en riktig "inredningsfail" och så pratar vi om hur man känner igen en typisk "Michaela Grut-styling".
 
Har du inte lyssnat på avsnittet hittar du det här.
 
(null)
Michaela Grut i sin soffa från IKEA med linneöverdrag från Bemz. 
Michaela gillar möbler i klassisk och tidlös stil kombinerat med udda inredningsdetaljer. (null)
Tavelväggen ovanför soffan består av en blandad kompott av konst. Tavlan i mitten har Michaela målat själv och faktum är att en stor del av konsten Michaela har hemma har uppkommit just av att hon velat smycka sina egna väggar. Hon berättar att hon har svårt att göra sig av med orginalen men att hon säljer konsten i form av prints på sin hemsida. 
(null)
Michaela har en förkärlek för antika, unika möbler och inredningsdetaljer. Mycket av sakerna i huset är ärvda eller inropade på auktion, eller fyndade på loppis och Tradera. Skulpturen på sidobordet har Michaela skapat själv.
(null)
Matsalsdelen i vardagsrummet har plats för många. Thonet-stolarna är köpta vintage likaså taklampan.
"Genom att handla inredning vintage sparar man både på miljön och pengarna samtidigt som man får något helt unikt. Vill man ha förändring så är det lätt att ändra med hjälp av detaljer och textilier". (null)
Michaela beskriver sig som saksamlare och säger att hon älskar att samla på vackra saker. I fönstret har hon till exempel en samling vaser och urnor som hon tycker mycket om.
(null)
 På väggen hänger en tavla som Michaela har målat där hon inspirerats av ett annat konstverk. 
(null)
Michaelas sovrum, på hela 30 kvadratmeter, är ljust och härligt med ljusinsläpp i från två håll. Färgskalan är lugn och harmonisk och till rummet hör en stor walk in-closet. 
(null)
 Den här gamla trähästen väljer Michaela som en sak som betyder lite extra mycket för henne. Den har hon ärvt från sin mamma som i sin tur ärvt den från sin pappa. 
(null)
 Här är ett av barnrummen som Michaela beskriver som det roligaste rummen att inreda. Det viktigaste att tänka på när man inreder barnrum är att göra dem mysiga, berättar Michaela. "Tapeter gör det där lilla extra och gör ett hem mysigt och ombonat".
(null)
I Michaelas ateljé får kreativiteten flöda och här kan hon stänga in sig och måla i timmar. Michaela hämtar inspiration ifrån allt möjligt när hon målar. Andra konstnärer, fotografier, mode, vackra fasader osv. Michaela berättar att hon är uppvuxen i en konstnärsfamilj och att intresset gått i arv från sin pappa. Många av de tavlor som Michaela målat har skapats ur ett behov av att själv ha något på väggarna och är specialgjorda för just hennes hus. 
(null)
(null)
En vacker gammal kommod rymmer förvaring och är som ett smycke i atlején.
(null)
 I köket sitter Michaelas favoritmålning, det här gyllene ägget och jag förstår henne. Den är verkligen vacker!
(null)
 
Tack snälla Michaela för besöket!
 
Vill du köpa Michaelas konst går du in här.
Vill du följa henne på Instagram finns hon här
 
Glöm inte att trycka på det lilla <3 nedan!Inredningspodden, Michaela grut,

Kommentera

Publiceras ej