Söndag idag igen hörni, vilket som vanligt innebär att ett nytt avsnitt av Inredningspodden finns ute.
 
Den här veckan åker vi hem till möbeltapetseraren och stylisten Mimmi Staaf som bor i en liten hyresrätt i utkanten av Stockholm tillsammans med sin kille och sin 1.5-åringa son Bruno. 

Vi pratar compact living, för- och nackdelar med hyresrätt, hur vi behöver bli bättre på att återbruka våra gamla möbler och så delar Mimmi med sig om drömmen – att rita sitt eget hus!

Har du inte lyssnat på avsnittet än hittar du det här

(null)
Mimmi berättar att hon började jobba på ett kafé efter studenten. Samtidigt började hon en kvällskurs i möbeltapetsering och fastnade direkt. Hon undrade varför inte fler höll på med det här, att ta tillvara på gamla möbler och göra om dem i en modern touch. Snart därpå sökte Mimmi till en tapetserarutbildning och under utbildningens gång väcktes drömmen om att ha en inredningsbutik med en del där hon kunde sälja gamla omklädda och uppfräschade möbler.
(null)
Mimmis vardagsrum, soffor från IKEA.
(null)
I vardagsrummet skymtar vi mattan som Mimmi har valt som den sak som betyder extra mycket för henne. Hon berättar att mattan var ett av hennes första stora designinköp. Hon säger att hon inte hade lagt så mkt pengar på inredning tidigare och att det här var en stor investering för henne. Den är gjord av hennes favoritdesigners scholten & baijings och färgerna på mattan är de färger som alltid återkommer i lägenheten. Mimmi säger att den här mattan är en av de första sakerna hon skulle ta med sig i en flytt och den har verkligen kommit att betyda något extra för henne.
(null)
Hyllstystemet är från Betonggruvan. 
(null)
Djuren på skåpet i vardagsrummet berättar Mimmi är den sak, eller de saker, i hemmet som är "typiskt henne". Hon berättar att hon började samla på dem för ett par år sedan. Hon skrattar och säger att hon försöker vara seriös i sin inredningsstil men att hon ändå alltid hamnar i de där gulliga pyntet som blir lite barnsligt och skojigt.
(null)
 
(null)
I podcasten ger Mimmi sina allra bästa tips på hur man utnyttjar ytorna när man bor trångt. Det här bordet (Bruno Mathsson) går att fälla ihop så att det blir 27 cm och att fälla ut så att det blir ett 270 cm långt bord så man kan bjuda in vänner och ha härliga middagar.
(null)
Bruno, Mimmis 1,5 åriga son, har en egen liten hörna i Mimmi och Joakims sovrum. En 1.5-åring behöver nog inte mer än just det. En säng och en liten hörna hen kan kalla "sin". Att Brunos hörna är så mysig (och smart) inredd gör ju inte saken sämre! 
(null)
Så smart med alla krokar som man kan hänga massa finheter på! Och den lilla lilla hyllan för nappar! Eller mobilen med små virkade alpackor!
(null)
 
Tack snälla Mimmi för besöket! Så otroligt härligt att få höra alla dina fina tankar kring inredning, framtidsdrömmar, hållbarhet och återbruk! 

Kom ihåg att trycka på det lilla hjärtat om du tycker om inlägget! 
Kommentera

Publiceras ej