Då var det söndag igen och ett nytt avsnitt av Inredningspodden finns ute.
 
Den här veckan åker jag hem till stylisten, journalisten och pysselproffset Emma Sundh som bor i en sekelskiftslägenhet i Midsommarkransen i Stockholm tillsammans med sin man och sina två barn.
 
I avsnittet avslöjar Emma hur många koffertar hon egentligen äger, varför hon skäms över sina böcker och om hur hon strävar efter att nöja sig med det hon har. Vi pratar också hållbarhet och Emma ger sina bästa tips på hur vi inreder med miljön i fokus.
 
Har du inte lyssnat på avsnittet hittar du det här
 
(null)
När jag kommer hem till Emma är hon mitt uppe i att göra ett julreportage vilket förklarar varför lägenheten står i full julmundering. Vi slår oss ner vid Emmas matsalsbord som står i det kombinerade vardagsrummet/matsalen och jag bygger upp studion medan Emma brygger kaffe. När Emma bjuder på kaffe och pepperkakor känns det nästan som att jag hamnar i en sagovärld och helt plötsligt känns sommaren långt borta och julen ganska nära.  Emma är precis sådär härlig och jordnära som jag hade hoppats på och vi har ett riktigt härligt samtal som liksom aldrig riktigt vill ta slut.
(null)
Emma berättar att hennes kärlek till vintage finns med sedan uppväxten och föräldrahemmet. I hennes föräldrahem i Karlstad handlade man aldrig nytt. Behövde man något gick man istället upp på vinden och kollade vad man redan hade. 
(null)
Naturligtvis hade Emma också en period då hon helt tog avstånd från den stilen och när hon flyttade hemifrån ville Emma bara ha IKEA-möbler och nytt nytt nytt. Men sakta men säkert hittade Emma tillbaka till den stil som hela tiden känts självklar. Nu för tiden tänker Emma till både en och två gånger innan hon köper en ny (fast gammal) möbel. "Jag brukar ställa mig frågan: Skulle jag ha tyckt om den här möbeln för fem år sedan och kommer jag  att tycka om den om fem år?"
(null)
Den gråa väggfärgen är genomgående i nästan hela lägenheten och här har Emma målat in hyllplan och konsoler i samma färg som väggen. Att måla in hyllplan är ett smart sätt om man vill att det som står på hyllorna ska få träda fram och ta plats istället för bokhyllan i sig.
(null)
Böcker är den sak som Emma beskriver att hon skäms lite för. Hon säger att hon skäms över det faktum att de creddiga och mer sofistikerade böckerna får stå med ryggen utåt och de andra, te x de härliga deckar-böckerna som Emma älskar får stå med ryggen inåt. Hon skrattar och säger att det är så typiskt henne att vilja verka mer "smart" och "sofistikerad" än vad hon egentligen är. 
(null)
Ett vackert gammalt medicinskåp får fungera förvaring för de fina sakerna man gärna visar upp. Tavlan till vänster om medicinskåpet är den tavla som Emma pratar om i avsnittet.
(null)
Vy från matsalsbordet mot köket. Här är den gröna krukväxt, ett fikonträd, som Emma berättar om i avsnittet. Emma berättar att hon inte tycker om färgen grönt särskilt mycket och att hon därmed inte har särskilt mycket krukväxter.
(null)
En kik in i barnrummet som Emmas två flickor delar. De härliga järnsängarna är inköpta på loppis och under dem är några av Emmas alla koffertar. Bästa förvaringen, skrattar Emma som räknar dem till 10 stycken. 
På frågan hur Emma tänker när hon inreder barnrum svarar hon att hon gärna använder sig av möbler som inte är  typiska "barn-möbler". Hon vill gärna kunna flytta ut en puff och ställa den någon annanstans i lägenheten när barnen tröttnat till exempel.
(null)
Den vackra sänghimmeln ovanför en av sängarna är ett av Emmas DIY´s och är gjord av en gammal lampskärm och loppisfyndat sammetstyg. Här instruerar Emma hur man gör en egen sänghimmel.
(null)
 På ett klädskåp i barnrummet står ett till gäng koffertar som rymmer alla de där leksakerna man inte vill ha framme.
(null)
Emmas hall är tapetserad med tapeten "siri" från Boråstapeter. Emma beskriver att hon gillar saker som har ett djup eller en svärta i sig. Hon berättar att hon faller för kontrasterna "Det får inte bli för gulligt" menar hon. 
(null)
I hallen står också den möbel som Emma beskriver som den som betyder lite extra för henne. Möbeln är inhandlad på auktion och Emma föll pladask när hon hittade den. "Den kommer jag aldrig tröttna på, den passar in överallt" säger Emma.
(null)
 
Tack snälla Emma för besöket!
 
Vill du se mer av Emma så hittar du henne här på Instagram och hon bloggar här
 
(Kom ihåg att trycka på hjärtat om du tycker om inlägget).

(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
Jag skrev ett inlägg på Instagram häromdagen om mina höst-mål och fick så bra respons att jag tänkte att jag kan fördjupa dem lite här. För mig känns hösten som en mer kraftfull nystart än januari och nyår och det där med löften är inte riktigt min grej men däremot mål. 
 
Jag har tänkt en del de senaste veckorna och har landat i att jag känt mig mogen för att ändra på några saker som jag inte riktigt trivs med i mitt liv.
 
Det första handlar om något så basalt och konkret som mobilen, eller mobiltid. För mig har det varit svårt att dra en gräns då en stor del av mitt jobb handlar om att vara aktiv via mobilen. Den där mailen, det där blogginlägget, det där samtalet man väntar på. Men en sak är säker. Min mobil har tagit alldeles för stor del av min uppmärksamhet och den gör mig dessutom stressad. Så mitt höstmål är att skilja på jobb och familjetid och låta telefonen vara så mycket som möjligt, framförallt när jag är med barnen. Konkret? Jag har inte mobilen i fickan utan nedpackad i väskan. Jag lämnar den hemma när vi går till parken. Hur lätt är det inte att fiska efter mobilen i fickan när man står och gungar ett barn? Men herregud, jag tror verkligen min hjärna behöver ha lite "tråkigt" ibland. Och kanske titta lite på de där löven som ändrar färg i träden istället för att stirra ner i en telefon?
 
Att vara här och nu. Det här hänger lite grann ihop med ovan nämnda men det handlar också om att vara närvarande här och nu. Att inte fokusera på vad jag ska göra imorgon, nästa vecka eller i vår. Att släppa måsten och borden mycket oftare och bara vara. Här och nu. Det här är förmodligen min sista föräldraledighet och jag vill verkligen suga ut varenda liten sekund av den här lyxiga tiden i livet.
 
Färglada kläder. Ja, det är ju bara en sådan rolig sak som jag vill bli så mycket bättre på! För tänk vad mycket gladare man blir av färg! Jag är en sådan som dras magnetiskt mot gråa tröjor i affären. Men no more! Nu har jag färgglasögonen på när jag spanar efter nya höstkläder. Jag älskar att man kan utvecklas, förändras och förhoppningsvis förbättras hela livet. Från och med nu kanske färg är mitt nya signum!?
 
Äta mer vegitariskt. Jag är så trött på kött och så sugen på ÄNNU mer vegitariskt. När jag lagar maten här hemma kommer det alltså bli veg framöver! Det känns fräscht, modernt och bra för både kropp och miljö. Mer grönt åt folket!
 
Vad har ni för mål för hösten?
 

färg, höstmål, personlig utveckling,
Söndag och nytt avsnitt ute av Inredningspodden! Den här veckan åker jag hem till barnrumsproffset, loppistokan och färgskaleälskarn Elin Wallin.
 
Elin bor i ett kedjehus från 1969 på Vendelsö utanför stockholm tillsammans med sin sambo och sina två döttrar på 4 och 8 år. 

I avsnittet berättar Elin om hennes mest knäppa inredningsuppdrag och att hon gillar att återbruka sina grannars och bekantas saker. Hon säger att hon brinner lite extra för vintage-möbler och så pratar vi en hel del barnrum, något som är lite av Elins specialitet.

Har du inte lyssnat på avsnittet än hittar du det här.
 
 
"Jag tycker att det är så svårt att beskriva min stil, den består liksom av allt som jag gillar och utvecklas hela tiden"
 
Här står Elin, i sitt gröna läckra kök. Elin älskar att återbruka saker och när hennes grannar skulle renovera sitt kök tog hon över deras orginalluckor då de tidigare ägarna av hennes kök bytt ut dem. Dessa målades senare i den grön-gråa kulör de nu har.
Den gamla snickarbänken stod tidigare i ett av barnrummen men när Elin gjorde om där fick den flytta ut i köket och fungerar nu som avlastningsyta och serveringsbord.
I anslutning till köket står den här läckra soffan som Elin fyndat på stadsmissionen för en 100-lapp. Väggarna är målade i Jotuns mineralfärg och heter "varmgrå".
Elin föredrar nog prints framför oljemålning och säger att hon hänger upp det hon tycker om på väggarna. Elin förklarar att hon blir "kär" i saker och vet direkt att hon vill ha dem när hon får syn på dem.
Träskålen i hyllan tog Elin fram som den sak som betyder lite extra för henne. 
 
Skålen får symbolisera mina loppisfynd, för jag älskar att återbruka saker och att köpa saker vintage.
 
 Elins matsal ligger i direkt anslutning till köket. De gamla stolarna i trä och stål har Elin fyndat för 12 kronor.
Elin älskar saker och säger att hon ibland önskar att hon var mer avskalad men det slutar alltid med "more is more".
Elins sovrum går i en rosa.-rostig skala som känns hur drömmig som helst. Väggfärgen heter Anemon 656 och är från Beckers och överkastet är från Granit.
 
Vintage-loppad lampa!
Älskar färgskalan av brunt, rostigt och puderrosa. Det känns sådär höstigt ombonat och mysigt.
Ovan är en bild från Elins äldsta dotters rum. Elins dotter har fått vara delaktig i utformningen av sitt rum och önskade sig bland annat ett gymnastikrum.
 
Det viktigaste är att utgå från barnet. Vad har barnet för intresse? Vad leker hen med? och så ska det vara lätt för barnen att leka och plocka fram sina saker.
 
Sängen är från IKEA, sänghimmeln från Numero official, ribbstolen från Harald-nyborg och mattan från Jotex. Väggfärgen heter deep paris och är från Nordsjö. Observera effekten som blir av att ha målat in taket i en annan grön färg. Väldans mysigt!
Elin har klippt ut en bit av tapeten "Ava" från Sandbergs kollektion "Kubel kids". Sängkläderna är från midnatt official och vimpeln från NG baby.
Så drömmigt så man vill flytta in direkt, tycker ni inte?
I Elins yngsta dotters rum står en stringhylla bakom ett draperi. Elin har pimpat IKEA´s kök och på hyllorna står massa finheter.
 
Ett gammalt loppisfyndat skåp med dekorplats får agera förvaring. Tapeten är från garbo & friends och heter Fauna, postern med päronet är från Fine little day.
I sovhörnan hänger vimpel och sänghimmel från Numero official och en hemmagjord mobil av gamla lampskärmar. Här ser ni en glimpt av den board vi pratar om i avsnittet som Elin målat in i samma rosa färg som taket. 
 
Tack snälla Elin för besöket! 
 
Vill du se mer av Elin så följer du henne här på Instagram
 
Tryck gärna på det lilla <3 om du tycker om inlägget.