<> EMELIE SUNDBERG - september 2018
Då var det söndag igen och ett nytt avsnitt av Inredningspodden finns ute.
 
Den här veckan åker jag hem till stylisten, journalisten och pysselproffset Emma Sundh som bor i en sekelskiftslägenhet i Midsommarkransen i Stockholm tillsammans med sin man och sina två barn.
 
I avsnittet avslöjar Emma hur många koffertar hon egentligen äger, varför hon skäms över sina böcker och om hur hon strävar efter att nöja sig med det hon har. Vi pratar också hållbarhet och Emma ger sina bästa tips på hur vi inreder med miljön i fokus.
 
Har du inte lyssnat på avsnittet hittar du det här
 
(null)
När jag kommer hem till Emma är hon mitt uppe i att göra ett julreportage vilket förklarar varför lägenheten står i full julmundering. Vi slår oss ner vid Emmas matsalsbord som står i det kombinerade vardagsrummet/matsalen och jag bygger upp studion medan Emma brygger kaffe. När Emma bjuder på kaffe och pepperkakor känns det nästan som att jag hamnar i en sagovärld och helt plötsligt känns sommaren långt borta och julen ganska nära.  Emma är precis sådär härlig och jordnära som jag hade hoppats på och vi har ett riktigt härligt samtal som liksom aldrig riktigt vill ta slut.
(null)
Emma berättar att hennes kärlek till vintage finns med sedan uppväxten och föräldrahemmet. I hennes föräldrahem i Karlstad handlade man aldrig nytt. Behövde man något gick man istället upp på vinden och kollade vad man redan hade. 
(null)
Naturligtvis hade Emma också en period då hon helt tog avstånd från den stilen och när hon flyttade hemifrån ville Emma bara ha IKEA-möbler och nytt nytt nytt. Men sakta men säkert hittade Emma tillbaka till den stil som hela tiden känts självklar. Nu för tiden tänker Emma till både en och två gånger innan hon köper en ny (fast gammal) möbel. "Jag brukar ställa mig frågan: Skulle jag ha tyckt om den här möbeln för fem år sedan och kommer jag  att tycka om den om fem år?"
(null)
Den gråa väggfärgen är genomgående i nästan hela lägenheten och här har Emma målat in hyllplan och konsoler i samma färg som väggen. Att måla in hyllplan är ett smart sätt om man vill att det som står på hyllorna ska få träda fram och ta plats istället för bokhyllan i sig.
(null)
Böcker är den sak som Emma beskriver att hon skäms lite för. Hon säger att hon skäms över det faktum att de creddiga och mer sofistikerade böckerna får stå med ryggen utåt och de andra, te x de härliga deckar-böckerna som Emma älskar får stå med ryggen inåt. Hon skrattar och säger att det är så typiskt henne att vilja verka mer "smart" och "sofistikerad" än vad hon egentligen är. 
(null)
Ett vackert gammalt medicinskåp får fungera förvaring för de fina sakerna man gärna visar upp. Tavlan till vänster om medicinskåpet är den tavla som Emma pratar om i avsnittet.
(null)
Vy från matsalsbordet mot köket. Här är den gröna krukväxt, ett fikonträd, som Emma berättar om i avsnittet. Emma berättar att hon inte tycker om färgen grönt särskilt mycket och att hon därmed inte har särskilt mycket krukväxter.
(null)
En kik in i barnrummet som Emmas två flickor delar. De härliga järnsängarna är inköpta på loppis och under dem är några av Emmas alla koffertar. Bästa förvaringen, skrattar Emma som räknar dem till 10 stycken. 
På frågan hur Emma tänker när hon inreder barnrum svarar hon att hon gärna använder sig av möbler som inte är  typiska "barn-möbler". Hon vill gärna kunna flytta ut en puff och ställa den någon annanstans i lägenheten när barnen tröttnat till exempel.
(null)
Den vackra sänghimmeln ovanför en av sängarna är ett av Emmas DIY´s och är gjord av en gammal lampskärm och loppisfyndat sammetstyg. Här instruerar Emma hur man gör en egen sänghimmel.
(null)
 På ett klädskåp i barnrummet står ett till gäng koffertar som rymmer alla de där leksakerna man inte vill ha framme.
(null)
Emmas hall är tapetserad med tapeten "siri" från Boråstapeter. Emma beskriver att hon gillar saker som har ett djup eller en svärta i sig. Hon berättar att hon faller för kontrasterna "Det får inte bli för gulligt" menar hon. 
(null)
I hallen står också den möbel som Emma beskriver som den som betyder lite extra för henne. Möbeln är inhandlad på auktion och Emma föll pladask när hon hittade den. "Den kommer jag aldrig tröttna på, den passar in överallt" säger Emma.
(null)
 
Tack snälla Emma för besöket!
 
Vill du se mer av Emma så hittar du henne här på Instagram och hon bloggar här
 
(Kom ihåg att trycka på hjärtat om du tycker om inlägget).