Idag är det söndag vilket innebär att ett nytt avsnitt av Inredningspodden finns ute. Den här veckan åker Inredningspodden hem till Elin Odnegård som bor i ett flerfamiljshus från 1930 i Kungs ladugård i Göteborg.
 
Elin, som pluggat till - och jobbat som - socionom, kände att hon saknade utrymmet att vara kreativ. När hon var föräldraledig första gången väcktes tanken och när hon var föräldraledig med sitt andra barn gjorde hon slag i saken. Elin beslutade sig för att satsa helt på att arbeta med sitt stora intresse och började alltså att frilansa som inredningsstylist.
 
I avsnittet berättar Elin om det härliga med yrket, men också om baksidan där hon emellanåt lider av prestationsångest och tankar om att hon kanske inte är bra nog. 

Elin berättar också om ett visst överanvändande av spackel, att Inredning är som en slags meditaition och så berättar hon om sitt framtida drömboende!
 
Har du inte lyssnat på avsnittet så hittar du det här.
Podden spelade vi in i Elins kök med täcken och kuddar utspridda över hela golvet för att skapa bästa möjliga ljud. 
Elin berättar att det bästa med att jobba som inredningsstylist är variationen yrket medför. Alla dessa olika typer av kunder, uppdrag och inte minst alla härliga människor hon får lära känna och jobba med. Hon tycker också att det är härligt att jobba i team, som man ofta gör i ett stylinguppdrag.  
(null)
Elin beskriver sin inredningsstil som minimalistisk, avskalad och lekfull. Hon säger att hon får in mer och mer färg i inredningen och hon berättar att hon har en förkärlek för fulsnygga saker.
(null)
Soffan och mattan är från HAY.
(null)
Stora  fönster i söderläge. Elin förespråkar att hänga gardinerna i skenor i taket. Lampan ovanför vardagsrumsbordet är från Muuto.
När Elin och hennes familj flyttade in i lägenheten fanns bara familjens yngsta barn. Då hade de matsalsbordet i rummet intill vardagsrummet. När familjen utökades och även den yngsta sonen ville ha ett rum flyttade Elin och hennes man in i det rum som tidigare fungerade som matsal.
(null)
Sovrummet sett från vardagsrummet.
Elin berättar och hon säkert fyllde 50 sopsäckar med nedrivna tapeter när de flyttade in i lägenheten. Alla ytskikt har gjorts om, väggar har spacklats och målats och det där med spackel? Ja, det verkar vara något Elin har en förkärlek till :)
Den gula lampan som står på sängbordet hade Elin tagit fram som en sak som är "typisk henne". Elin berättar att det är typiskt henne att köpa "fula saker" på loppis. Eller saker som hon tycker är fina men som andra kanske tycker är fula. 
I sovrummet står den här härliga brandgula fåtöljen. Jag älskar när man får in sådana här färgklickar i ett annars ganska neutralt rum. Det blir verkligen effektfullt!
I det stora barnrummet bor Elins äldsta son. Ett rum i norrläge med beiga, bruna och gula toner. 
                             
(null)

 Tack snälla Elin för besöket!
 
Vill du se mer av Elin så följ henne på Instagram
 
Glöm inte att trycka på det lilla hjärtat <3


Kommentera

Publiceras ej