(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
Jag skrev ett inlägg på Instagram häromdagen om mina höst-mål och fick så bra respons att jag tänkte att jag kan fördjupa dem lite här. För mig känns hösten som en mer kraftfull nystart än januari och nyår och det där med löften är inte riktigt min grej men däremot mål. 
 
Jag har tänkt en del de senaste veckorna och har landat i att jag känt mig mogen för att ändra på några saker som jag inte riktigt trivs med i mitt liv.
 
Det första handlar om något så basalt och konkret som mobilen, eller mobiltid. För mig har det varit svårt att dra en gräns då en stor del av mitt jobb handlar om att vara aktiv via mobilen. Den där mailen, det där blogginlägget, det där samtalet man väntar på. Men en sak är säker. Min mobil har tagit alldeles för stor del av min uppmärksamhet och den gör mig dessutom stressad. Så mitt höstmål är att skilja på jobb och familjetid och låta telefonen vara så mycket som möjligt, framförallt när jag är med barnen. Konkret? Jag har inte mobilen i fickan utan nedpackad i väskan. Jag lämnar den hemma när vi går till parken. Hur lätt är det inte att fiska efter mobilen i fickan när man står och gungar ett barn? Men herregud, jag tror verkligen min hjärna behöver ha lite "tråkigt" ibland. Och kanske titta lite på de där löven som ändrar färg i träden istället för att stirra ner i en telefon?
 
Att vara här och nu. Det här hänger lite grann ihop med ovan nämnda men det handlar också om att vara närvarande här och nu. Att inte fokusera på vad jag ska göra imorgon, nästa vecka eller i vår. Att släppa måsten och borden mycket oftare och bara vara. Här och nu. Det här är förmodligen min sista föräldraledighet och jag vill verkligen suga ut varenda liten sekund av den här lyxiga tiden i livet.
 
Färglada kläder. Ja, det är ju bara en sådan rolig sak som jag vill bli så mycket bättre på! För tänk vad mycket gladare man blir av färg! Jag är en sådan som dras magnetiskt mot gråa tröjor i affären. Men no more! Nu har jag färgglasögonen på när jag spanar efter nya höstkläder. Jag älskar att man kan utvecklas, förändras och förhoppningsvis förbättras hela livet. Från och med nu kanske färg är mitt nya signum!?
 
Äta mer vegitariskt. Jag är så trött på kött och så sugen på ÄNNU mer vegitariskt. När jag lagar maten här hemma kommer det alltså bli veg framöver! Det känns fräscht, modernt och bra för både kropp och miljö. Mer grönt åt folket!
 
Vad har ni för mål för hösten?
 

färg, höstmål, personlig utveckling,

Kommentera

Publiceras ej