Idag är det söndag vilket innebär att ett nytt avsnitt av Inredningspodden finns ute. Den här veckan åker Inredningspodden hem till Hanna "Hannas änglar" Östberg som bor i ett hus från 1916 i utkanten av Stockholm.
 
2012 hade Hanna och hennes man Mikael inga som helst planer på att lämna storstadslivet och lägenheten på södermalm i Stockholm men när Hannas klasskompis gick in på Hemnet för att visa att sitt barndomshem var till salu väcktes tanken till liv. 
 
Hanna kunde inte sluta tänka på det där huset så de beslutade sig för att åka och titta på det. Väl på plats hade Hanna bestämt sig. Det var här de skulle bo. 
 
Har du inte lyssnat på avsnittet hittar du det här.
(null)
Hanna med lilla Lillian, 7 månader i bärsele. Lillian, som var lite febrig då hon tagit vaccinspruta dagen innan sov lite oroligt på mamma Hannas mage.
 
I podcasten berättar Hanna att huset krävde en TOTAL renovering. Det första som hände när familjen flyttat in var att de upptäckte en fuktskada i taket över den gamla glasverandan. Under tiden verandan renoverades flyttade hela familjen ner i källaren där de hade ett litet rum och ett mindre badrum. Att bo utan kök en längre tid med två barn var helt klart en utmaning men som tur är glömmer man snabbt, berättar Hanna. (null)
I huset finns två glasverandor. En ny och en gammal. På bild är den nya glasverandan som är en utbyggnad och som inte fanns tidigare. Det här är ett av Hannas absoluta favoritrum och Hanna är så nöjd att de valde att bygga ut rummet med glasveranda. Här har de många och långa middagar och kan samla vänner och släkt. I podcasten berättar Hanna om varför det här bordet är dukat nästan jämt!
(null)
 Pianot har stått i Hannas föräldrars hus och när de ville göra sig av med det var Hanna snabb på att ta över det. Det blir en väldigt vacker möbel även om ingen i familjen kan spela på det.
(null)
 Bordet är från artilleriet och stolarna från Gubi. Ljuskronan är designad av Gino Sarfatti för Italienska FLOS.
(null)
Allt eftersom familjen växte, växte även behovet av att bygga ut huset. För att värna om originaldelens utseende tog de kontakt med en arkitekt som hjälpte dem att rita ytterligare en huskropp som skulle byggas ihop med originalhuset. Mellan dessa två huskroppar placerades entrén. På bilden ovan ser vi vad man möts av när man kommer in i entren av Hannas hus. Bakom skänken är en inbyggd garderob som rymmer alla familjens ytterkläder. (null)
I den nya delen av huset är Hanna och Mikaels sovrum. Här har man öppnet upp till nock och sovrummet ger känslan av att befinna sig i en vindsvåning i stan. I avsnittet berättar Hanna att sovrummet är den del av huset som skiljer sig från sekelskiftesstilen och har fått en lite råare känsla. 
(null)
Takbjälkarna är de som Hanna beskrev som den "pryl" som betyder lite extra för henne. I poddavsnittet berättar hon varför.
Lakanen är från Lovely linen och väggfärgen är från Jotun lady och heter St Pauls Blue.
(null)
Hanna håller på och gör om sitt vardagsrum men ovan är en gammal bild tagen av fotograf Carina Olander och stylist Johanna Flyckt Gashi. Det blir spännande att se vad Hanna har för planer för detta rum framöver 

Tack snälla Hanna för besöket och för att du ville vara med i Inredningspodden!
 
Vill du se mer av Hannas hem finns hon på Instagram här

Glöm inte att trycka på hjärtat nedan om du gillar inlägget!
 


1 kommentarer

Anonym

09 Sep 2018 14:40

Bra avsnitt!

Kommentera

Publiceras ej