<> EMELIE SUNDBERG - Hemma hos Clara Johansson
Ny vecka och redan torsdag?! Jag måste erkänna att jag känner mig en dag efter den här veckan men idag släpps alltså ett rykande färskt avsnitt av Inredningspodden !
 
Den här veckan kör vi åter igen lite tema-avsnitt, helt enkelt för att jag tycker det är så rackarns kul! Hoppas ni också tycker det! 
 
Kon Mari-metoden har väl knappast undgått någon sedan Netflix-serien med Kon Mari släpptes i Januari i år. Jag blev så nyfiken på metoden att jag åkte hem till en av Sveriges två certifierade Kon Mari-konsulter - Clara Johansson.
(null)
Har du inte lyssnat på avsnittet ännu så lyssnar du här.
 
Clara berättar att hon är Socionom och har jobbat inom psykiatrin i många år. Hon har alltid älskat ordning och reda och att rensa och städa och när hon flyttade ihop med sin kille valde de att göra en rensning enligt Kon Mari-metoden och på den vägen är det. Strax därefter åkte hon till London och utbildade sig till konsult av Kon Mari herself!
(null)
 Clara bor i en nyproducerad lägenhet i Bromma i Stockholm. Hon berättar hur hon föll för den annorlunda planlösningen där det inte finns någon rät linje i hela hemmet. Även det blåa köket som kommer igen i badrummet var en av de saker hon föll för.
(null)
 Mässingsdetaljer.
(null)
 När hon och sambon flyttade in läste hon i kontraktet att det ingick 1 kvadratmeter förråd i lägenheten, men som den småstadstjej hon är tänkte hon att det givetvis hade skrivt fel och att det saknades en nolla. Det visade sig senare att det var just... 1 kvadratmeter förråd. Ganska snabbt insåg både Clara och hennes sambo att de var tvugna att göra sig av med saker för att överhuvud taget få plats i lägenheten. Kon Mari blev lösningen.
(null)
 Solen fullkomligt strömmade in i Claras lägenhet den här eftermiddagen från de stora fönstren från golv till tak i vardagsrummet. Härifrån är utgången till en härlig balkong.
(null)
 Sammetsgardiner i olika dova färger ger ett mjukt intryck.
(null)
Sovrummet är målat i en mörk mörk färg som skapar en härlig hotell-känsla. De mjuka sammetsgardinerna från golv till tak kommer igen även här.
(null)
 
(null)
 
Tack Clara för att vi fick ta en titt in i din värld och för att du delade med dig av hur Kon Mari-metoden fungerar och vad den har betytt för dig.
 
Vill ni se mer av Clara heter hon Solclara på Instagram och har en hemsida som du hittar här.
 
Tycker ni avsnittet var givande? Tryck på det lilla hjärtat nedan.
 
Glöm inte att gå in och lämna ett betyg och en kommentar på Itunes.
clara johansson, hur sortera efter konmari, kon mari, kon mari clara, kon mari-metoden, konmari, konmari-konsult, konmari-metoden, konmarimetoden, om kon mari, vad är kon mari, vad är konmari,

1 kommentarer

Victoria Glosemeyer (Baraförattjagvill)

25 Apr 2019 14:29

Vilket härligt och lärorikt avsnitt! Jättekul när du varvar med temaavsnitt :-) Vill byta jobb nu ;-)
Jag är hemma denna vår, och på torsdagar kryper jag upp i soffan och lyssnar på ett nytt avsnitt av inredningspodden och så kollar jag bilderna på din blogg samtidigt! Min stund! <3

Svar: Men vad kul att höra! Blir så glad av att höra den här typen av feedback - tack!Gå gärna in på podcaster t ex och lämna en liten kommentar och ett betyg där också, då blir jag så glad. Kram till dig
Emelie Sundberg

Kommentera

Publiceras ej