<> EMELIE SUNDBERG - Hemma hos Elin Lannsjö
Torsdag innebär såklart ett nytt avsnitt av Inredningspodden!
 
Den här veckan åker vi hem till underbara Elin Lannsjö som är keramiker, stylist och influencer. Elin bor i en lägenhet mitt i majorna i Göteborg och så har hon ett litet speciellt guldkorn, nämligen jordens härligaste kolonistuga! 
 
Elin berättar om hur det gick till när hon "bonkade fram" tegelväggen i sitt sovrum, att hon lärt sig allt om trädgård genom "learning by doing", om kärleken till det avskalade och om dragningen till kontraster.
 
Har du inte lyssnat ännu lyssnar du här.
Elins lägenhet är i ett landshövdingehus i Majorna i Göteborg vilket hon beskriver är väldigt typiskt för området. Det är ett hus i tre våningar som blev färdigbyggt 1930. Från början var lägenheten två ettor som slagits ihop och när Elin och hennes kille köpte lägenheten var det en trea som de i sin tur gjorde om till en stor öppen tvåa.
(null)
Elin berättar att hon älskar den gamla känslan och detaljerna i det gamla huset men hon gillar också det moderna och strama. Kombinationen är den bästa, berättar Elin. "Jag älskar kontraster".
 
Köket har Elin och hennes kille ritat själva. 
(null)
Både bänkskivan och väggen bakom är gjord av kalksten. Hyllan ovanför köksbänken är fastklämd mellan två plattor av kalkstensskivorna vilket ger en nästan svävande känsla.
(null)
Kökluckorna är gjorda av materialet valkromat som Elin berättar är ett relativt billigt material att använda. Den ger en struktur som upplevs mer levande och matt.
(null)
Jag älskar hur Elin är färgklicken i nästan alla bilder!
Elin väljer gråskala framför färg men älskar att leka med färgglada accessoarer såsom färglada buketter eller en färgglad outfit. 
(null)
Väggarna är målade i en beige färg som är helt biologisk nedbrytbar och färgen skiftar under dagen mellan beige, grå och grön.
(null)
Elins sovrum med den berömda tegelväggen som tog lite längre tid än Elin hade tänkt att "bonka fram". 
(null)
Jag älskar färgerna här inne!
(null)
 
 
Den här vyn är väl underbar? Monsteran, arkivskåpet och tegelväggen i kombination? Magi!
 
 Avslutningsvis bjuder jag på en somrig bild från Elins kolonilott. Gå in här för att se fler bilder därifrån.
 
Tack Elin för att vi fick komma hem till dig! Följ Elin på Instagram här och läs hennes blogg här.
 
Och har du inte gjort det ännu, klicka GÄRNA in dig på Itunes eller podcaster och lämna ett betyg och en kommentar om vad du tycker om Inredningspodden! Då gör du min dag!
Elin lannsjo kolonilott, elin lannsjö, elin lannsjö inredningspodden, inredningspodden, kolonilott,

Kommentera

Publiceras ej