<> EMELIE SUNDBERG - Hemma hos Malin Mighetto
Torsdag igen och dags för ett nytt avsnitt av Inredningspodden!
 
Den här veckan åker vi hem till illustratören bakom företaget Mrs Mighetto, nämligen Malin Mighetto.
Malin bor i ett funkishus i Älvsjö söder om Stockholm och bjuder in oss på en rundvandring i hennes härliga hus. Vi pratar renovering, kärleken till loppis och om inredningsstilar som ständigt utvecklas. Barnrum, smarta lifehacks och om hur det är att jobba hemifrån.
 
Har du inte lyssnat ännu hittar du avsnittet här(null)
Huset har en öppen planlösning och entren är i mitten av huset. Från hallen kommer du ut i matsalen som är ett stort öppen rum med stora fönsterpartier i två riktningar. Matsalen är målad i en sandton som Malin mixat ihop själv.
 Vi började dagen med kaffe och gofika och jag fick chans att även träffa Anna, som är andra halvan bakom duon Mrs Mighetto. Vilket team de är, de här två!
(null)
Mitt i rummet har Malin ställt ett jättestort matbord. Malin berättar att det alltid varit en dröm att ha just ett stort matbord där man kan pyssla på ena sidan av bordet och äta på andra. "Jag tycker det är jättehärligt med det här stora bordet som alltid får stå".
(null)
Malin berättar att huset inte hade fönster på kortsidorna när de flyttade in så altanförren rakt fram på bild fanns alltså inte. När de satte in dörren här och fönstret i köket fick huset ett helt annat ljusflöde, berättar Malin.
I anslutning till matsalsdelen ligger alltså köket.
Där köket är idag var det tidigare ett bibliotek men då orginalköket ändå inte var kvar tyckte familjen att det var härligare att flytta köket hit, i söderläge och i anslutning till matsalen. Köket är stort (16 kvadrat) och härligt med mycket förvaring och en köksö i mitten.
Kolla in den härliga sittbänken här i köket!
En av två (snart tre?) katter som stryker runt hemma hos Mighettos..
(null)
Vardagsrummet ligger i fil till matsalen. Till vänster i bild ser ni den öppna spisen.
(null)
I vardagsrummet står det här underbara pianot och bjuder in till kreativitet. Ovanför pianot är ett urplock av alla Malins loppade speglar.
(null)
Vardagsrummet är målat i en duvblå eller lite smutsblå färg och vi konstaterar just att Malin dras mot färger med lite svärta i sig.
(null)
 
(null)
Malin och hennes mans sovrum är i det gamla köket medan barnen tagit sig an hela övervåningen. Tapeten är en Morristapet och heter just "pilblad".
(null)
Vi måste såklart ta en titt in ibarnens rum också. (null)
Här bor Malins äldsta dotter. Tapeten är en Mrs Mighetto-tapet och heter  Garden Barley Beige, Jimmy Cricket.
(null)
Och här inne verkar också kissarna trivas bäst..
(null)
Så fin höra här..
(null)
Lillebror har rummet intill. Såklart pryds väggarna med drömmiga prints signerade mamma Malin.
(null)
Avslutningsvis tar vi en titt nere i garaget aka studion.
(null)
Där Elin jobbade flitigt medan vi spelade in..
This is where the magic happens...
(null)
SÅ mycket drömmigt! Och jag fick med mig en hel kasse magi med mig hem! 
 
Tack snälla Malin för besöket, och Anna - nästa gång kommer vi till dig! :)
 
Du hittar alla Mrs Mighettos prints här och följer Mrs Mighetto på Instagram här.
 
Tryck på det lilla hjärtat om du gillade avsnittet!
 
barnprints, barnrum, inredningspodd, inredningspodden, inredningspodden med Emelie sundberg, inredningspodden med malin mighetto, malin mighetto, mrs mighetto, podcast om inredning, poddtips,

1 kommentarer

Anonym

15 May 2019 17:52

Lyssnade ikapp på avsnittet idag och måste bara nämna att det är en gammal byggnadstradition att lägga kök i norr 😊 Har med att man vill förlänga hållbarhet på mat etc och jag tänker att även detta hus är byggt enligt de principerna. Att man inte hade fönster i söderläge beror kanske på snarlika skäl dvs att man inte ville att det skulle bli gassande sol där inne på varma sommardagar medan en solig vinterdag så hjälper en vägg till att alstra värme.

Tack för en fantastiskt bra podd och blogg!

Svar: Gud så intressant! Tack för den inputen! Jobbar du med dessa frågor?
Emelie Sundberg

Kommentera

Publiceras ej