<> EMELIE SUNDBERG - Pojkar som vågar vara annorlunda
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
Igår firade vi som sagt Noah som precis fyllt 5 år och bland födelsedagspresenterna fanns dessa tre böcker. Animalium, Kartor och kanske den viktigaste av alla - Sagor för pojkar som vågar vara annorlunda. 
 
De flesta sagor och berättelser är fulla av drömprinsar, modiga riddare och superhjältar. Men tänk om man som kille hellre tar upp en bok än ett just ett svärd? Hellre bär kjol än jeans? I Sagor för pojkar som vågar vara annorlunda möter vi en annan typ hjältar, som alla har gemensamt att de vågat gå sin egen väg.
 
Älskar den här boken och vi ska läsa en livsberättelse varje kväll nu och påminna oss om att vi alla är unika och kan gå vår egen väg. 
 
Jag är så trött på alla ninja-legos och superhjälte-figurer som florerar här hemma.. Det är såklart helt okej, men jag vill gärna lyfta andra förebilder också! Förebilder som inte nödvändigtvis har "hjälte-stämplar".
 
De andra böckerna är också underbara att blädda i för en frågvis 5-åring med tankar som golvar en varenda dag. Häromdagen började vi prata om vem som har ansvar för Stockholms stads flagga på torget där vi bor och till slut hade jag grävt en riktigt djup grop för mig själv när jag var inne på regeringsbildning, rösträtt, vad "skatt" är  och vilka som sitter i kommunfullmäktige och EGENTLIGEN bestämmer vem som ska hissa den där flaggan...
 
Herre...
 
Alla böcker finns hos Cirkusfabriken.

Kommentera

Publiceras ej