<> EMELIE SUNDBERG - Vår operfekta morgonrutin
Dont try this at home.... Alltså det här är absolut inget inspirerande inlägg där jag ger er tips på hur ni får till den där perfekta morgonen. 
 
Våra morgnar är väl oftast helt okej, men vi har verkligen ingen strategi för att lyckas komma igenom dem med minsta möjliga friktion. Min man jobbar i Uppsala vilket innebär att han måste åka hemifrån strax före 07 de flesta dagar. Därför är det nästan alltid jag som står för morgonpysslet här hemma. Och kan vi PRATA om att det ändå är lite av ett projekt att få i ordning två små ungar, en hund och sig själv där på morgonkvisten?
 
Jag tänker att ni säkert sitter inne på en massa bra tips, så har ni sådana kan ni väl skriva dem i kommentarsfältet så hjälper vi varann?
 
I helgen berättade min kompis att hon alltid lägger fram kläder till både sig och barnen dagen innan och det är något jag också ska börja göra. Det är precis en sådan sak mamma Emelie 2.0 sysslar med..
(null)
Jag brukar oftast slänga ihop en gröt på morgonen. Favoriten består av havregryn, kanel och katrinplommon toppat med valnötter, äppelmos och en skvätt havremjölk.
(null)
 Barnen däremot? De vill helst ha välling i soffan framför tv´n. Jag känner mig lite som en dålig förälder som låter barnen sitta framför tv´n på morgonen. Men det är en sådan otroligt enkel genväg till en lite lugnare stund där på morgonen.. De får vakna till i lugn och ro i soffan framför barntv och jag hinner ta min första kopp kaffe.. Målbilden där alla sitter vid ett samlat bord och lugnt och stilla äter tillsammans är ganska långt borta på vardagarna (ehh.. och helgerna med för den delen).. Vi är alla rätt morgontrötta och jag kan nästan inte tänka en halv tanke innan min första kopp kaffe..
(null)
Mitt problem är att jag älskar att ta det lugnt på morgonen. Så först drar vi fötterna efter oss alldeles för länge tills jag inser att klockan är alldeles för mycket. Då är det ett enda virrvarr av att leta upp kläder, borsta någons tänder med ena handen och bre en macka med andra, någon springer runt med en macka som hunden får tag på vilket startar igång ett sammanbrott hos den vars mackan tillhörde osv.. 
(null)
Ellie vill helst klättra upp på köksbänken..
(null)
 .. och Noah vill vakna till liv framför tv´n..
 Precis när vi (eller jag) är redo att gå till förskolan kommer Noah ofta på att han skall börja bygga med lego..
 
Hur ser era operfekta mornar ut? Eller har ni några supersmarta knep att tipsa om?

3 kommentarer

Jenny

02 Apr 2019 21:04

Morgonshowen på barnkanalen är perfekt för oss med barn som äääälskar att kolla på tvn på morgonen. Tror det är runt 07 snåret, tandborstrace och påklädning ingår i programmet och det så så smart! Förbereda med tandbordste och kläder på kvällen. Prepp! Prepp! Prepp!
Såg/läste någonstans där en mamma lockade med att hon lade en leksak från barnen (alltså inte en ny varje dag utan en från barnens rum) i bilen så dom skulle vilja lägga på en rem för att komma till bilen och se vilken sak som hade ”trollats” dit. Sjukt smart, bara man kommer i håg att lägga dit en varje kväll eller morgon 🤔 tänker att man kan applicera det tänket på andra platser, vagnen, trapphuset, brevlådan osv osv.

Kanske göra en ”frukostmeny” tillsammans med barnen under helgen. Detta finns att välja på under måndag, tisdag , onsdag, and so on. Att barnen får tro att dom väljer fritt medan man begränsat till saker som är lätt att fixa och barnen är förberedd på vad som väntar på dem.

Mitt sista tips är en app som heter Fun Time Timer som räknat ned tiden med hjälp av en snigel som promenerar längst med en linje. Barnen ser att tiden börjar ta slut med tanke på att dom inte har tidsuppfattningen, där man väljer själv antal minuter och den är verkligen kanon!
Lycka till! 😁

Svar: Åh vilka underbara tips!! ”Problemet” med Ellie är att hon skiter fullständigt i tv’n och är väldig klängig på morgonen.. Hon vill helst att man bär runt henne vilket är svårt när man ska springa runt och koordinera eventet ”morgon”. Men det blir bättre såklart! Tack för superbra tips! 😍
Emelie Sundberg

Emma Thun

02 Apr 2019 21:18

Har tyvärr inga tips alls men älskar hur sant och ärligt du skriver!
Nu är mina barn 8 & 12 år och - vågar man ens skriva så. - jag saknar nästan de där morgnarna :)

Svar: Åh! Men det är ju en tröst ändå! Att man kanske kommer sakna detta!
Jag är särskilt trött just nu för att Ellie sover så dåligt om nätterna.. vi turas om att sova med henne och varannan morgon får man knappt upp ögonlocken 😴
Emelie Sundberg

Anonym

04 Apr 2019 20:07

Underbara vardag! Tror vi alla småbarnsföräldrar har likadant. Jag har inga tips tyvärr. Lever själv med 2 st små pojkar. Hur lyckas du ha en matta under matbordet? Några tips angående det? Så himla fint, men mina kladdar så mycket 😬

Kommentera

Publiceras ej