<> EMELIE SUNDBERG - Hemma hos Emma Sundhs torp på Gotland!
Då var vi äntligen tillbaka med nya avsnitt av Inredningspodden efter 2 veckors sommaruppehåll
 
Först ut denna hösten är Emma Sundh. Emma Sundh arbetar som kreatör och journalist och är aktuell med initiativet klimatklubben som vill uppmuntra och utmana oss att leva mer hållbart. Emma har varit med i Inredningspodden tidigare men i det här avsnittet åker vi hem till hennes härliga torp på Gotland. Jag frågar ut henne om hur det är att bo i ett gammalt torp hela sommaren, om historian bakom den rosa bussen hon har ståendes i trädgården, om trailerparken på framsidan och är det enklare eller svårare att leva klimatsmart mitt ute på landet. Har du inte lyssnat ännu? Då hittar du avsnittet  här.
 
Namn: Emma Sundh
Instagram@emmasundh
Bor: I en bostadsrätt i midsommarkransen och i ett torp i Dahlhem på gotland.
Familj: En man och två barn
Jobbar som: Frilansande journalist, stylist och influencer.
 
Välkommen hem till Emma!
 
Emmas torp ligger mitt på Gotland, i en socken som heter Dahlhem. "Vi brukar säga att det är långt från allt och nära till allt" säger Emma och ler.
Familjen använder köksingången till vardags och "bästingången" som fin-ingången heter på gotländska används bara för finfrämmande. Köket var tidigare ett brygghus och är som en utbyggnad av torpet. För att komma till den andra delen av huset får man gå upp för en liten trappa.
Går man upp för den lilla trappan och tar vänster kommer man in till familjens sovrum.
Här går färgerna i gråblått och pastell och ljuset här inne är magiskt! Tar man istället höger när man kommer in i den här delen av huset kommer man till vardagsrummet.
Det stora skåpet är nytt för i år och Emma berättar hur hon släpat det fram och tillbaka mellan rummen för att hitta dess rätta plats. 
Drinkvagnen hittade hon på en köp och sälj-site på nätet och när hon väl pratade med säljaren insåg hon att det var den förra ägaren till torpet som sålde drinkvagnen och att det hade stått precis där det nu står på visningen.
Kakelugnen beskriver Emma som det häftigaste med torpet. "Det är som att de började med budgeten att bygga kakelugnen och så fick allt annat göras i efterhand. Den är väldigt maffig för att stå i ett gammalt torp".
 
Koffertar, lite av Emmas kännetecken, tycker ni inte?
 
 
Innan vi vinkar hejdå tar vi självklart en titt på Emmas rosa buss och den gulliga trailerparken som fungerar som gäststuga. Mer om dem i podden!
 
  
Tack Emma för att vi fick komma på besök!
 
Tryck på <3 om du gillade avsnittet!
 

2 kommentarer

Angelica Wåhlin

15 Aug 2019 12:45

Men wow, så vackert!!

Christina

16 Aug 2019 10:40

Så fint! Skulle gärna bo på Gotland <3 Det verkar som om länken inte är länkad, går inte att klicka till avsnittet?

Svar: Nu är det fixat! Du kan hitta alla avsnitt här också https://poddtoppen.se/podcast/1404216401/inredningspodden/
Emelie Sundberg

Kommentera

Publiceras ej