<> EMELIE SUNDBERG - Hemma hos Vanessa Valderrama

Då var det torsdag och dags för ett nytt avsnitt av Inredningspodden.

Den här veckan åker vi hem till Vanessa Valderrama som driver ett av Sveriges största instagramkonton med inredningsinriktning.

Namn: Vanessa Valderrama
Instagram: @interiorbyvanessa & @diy_byvanessa
Hemsida: www.interiorbyvanessa.se 
Bor: I ett nybyggt hus i Sigtuna strax norr om Stockholm
Familj: sambo, dotter på tre år och bebis i magen
Jobbar som: Influencer

Vanessa bor i ett hus byggt 2015 i ett nytt bostadsområde i Sigtuna strax norr om Stockholm. I samband med att Vanessa flyttade in i huset startade hon sitt instagramkonto för skoj skull. Efter ett år hade hon över 100 000 följare och idag har hon närmare 180 000 följare vilket gör hennes konto till det största inredningsinriktade instagramkontot i Sverige. Har du inte lyssnat på avsnittet ännu hittar du avsnittet här.

Jag frågar Vanessa vad hon tror att det beror på att så många inspireras av hennes stil.

"Det är svårt att svara på, men jag antar att de blir inspirerade av mig och hur jag inreder. Att jag har det elegant men ändå mysigt. Jag tycker om att skapa en lyxig känsla utan att inreda med bara dyra saker".

Vanessa själv beskriver sin inredningsstil som "elegant" och "stilren" med inslag av sammet, guld, rosa och svart marmor. Utbyggnaden hon lutar sig mot på bilden är ett av hennes mest populära DIY´s som hon berättar om i avsnittet. Vanessa hade svårt att få till det i det här hörnet av hallen och hittade ingen möbel hon tyckte passade så då byggde hon helt enkelt sin egen. En platsbyggd hylla i två nivåer som hon målade in i samma rosa färg som väggen. På bilden nedan ser du före och efterbild.
 En annan av Vanessas populära DIY´s är industriväggen i vardagsrummet. Vanessas vardagsrum är avlångt och hon tyckte att det var lite svårmöblerat till en början. I ena hörnan blev en naturlig plats för dotterns alla leksaker men de var inte så roliga att se på hela tiden. Först tänkte hon bygga en vägg av gips och skärma av rummet på det sättet men sen kom hon på att hon kunde göra en industrivägg.
Med skira gardiner kan man dra för så att man slipper se alla leksaker. Vill du se hur Vanessa gjort så finns en youtubevideo med instruktioner här
 
Vanessa gör en hel del DIY´s, så pass många att hon faktiskt har ett helt eget instagramkonto bara för dem. Här har hon målat ett Ivarskåp och satt på guldben och guldknoppar.
En döyta under trappen blir snygg med en hylla med stilleben!
 
Tack snälla Vanessa för besöket!
 
Denna vecka är Jotex med och sponsrar Inredningspodden. Med rabattkoden Inredningspodden20 får du 20 % rabatt på hela deras sortiment förutom på rea och elektronik
 
Vad tyckte du om avsnittet?
inredningspodd, inredningspodden,

Kommentera

Publiceras ej