Årets första riktiga arbetsdag med en inskolad unge började här, i soffan framför brasan med en kopp kaffe. Lämningen gick skitdåligt och slutade med att en pedagog abrupt sa att jag skulle säga hejdå och tog Ellie under armen och gick ifrån mig medan hon gallskrek. Jag, som tänkt att jag skulle stanna en liten stund tills hon kände sig lugn och trygg, kunde precis hålla tillbaka tårarna tills jag kom runt hörnet. Jag blir så sur på mig själv för att jag är så konflikträdd och inte stod på mig och sa att "jag tänker stanna en liten stund tills Ellie kommer igång och leka" men jag är tydligen urdålig på att hantera dålig stämning och gjorde således endast som pedagogen sa; gick. 
Jag tog en liten extra sväng med Charlie och landade sedan som sagt i soffan med datorn i knät.
Livet som hund. Ganska obekymrat..
Det kändes helknasigt att komma hem utan något barn och ha flera timmar att hinna jobba ostört. Och jobba, tänk att jag äntligen får jobba för mig själv. Så otroligt härligt!
En av dagens punkter har varit att förbereda morgondagens podd-intervju. Det är kanske något man inte tänker på, men jag lägger rätt mycket tid på att förbereda mina intervjuer.
Kaffe från min vintage-mugg som jag handlade på Bodil Vintage efter att jag gjorde intervjun med Elin Jensdotter som driver butiken.
Till lunch åt jag gröt med stekt ägg och kanderade bananer, ett recept jag såg hos Lovisa Martinez på Instagram häromdagen. Jag ska erkänna att jag var skeptisk till att ha ägg i gröt men det var riktigt gott!
Jag hann till och med med att sätta helgens tulpaner i en ny vas innan hämtning på föris, det ni!
 
Nu ska jag hämta hem mina små grisar och hoppas att de fick en ok dag after all..
 
Kram på er
 

2 kommentarer

Helena Stigmark

11 Feb 2019 17:42

Nämen...😥 vissa dagar är ju inte helt lätta med lämning men det kommer gå lättare i vår och sen vet man ju att de (oftast) är glada strax efter att man lämnat. Viktigt att hon känner sig trygg på förskolan! Sitter på flyget till Miami, ska på konferens och det ska bli såå härligt! Men svider lite i mammahjärtat att lämna barnen hemma i en vecka (!) även fast jag vet att de har det superbra med pappa, mormor, farmor etc..Härligt att du nu äntligen får egen jobbtid - förstår inte hur du fick ihop allt i höstas..😊 Kram

Anonym

11 Feb 2019 21:48

Jag gillar verkligen din blogg! Älskar inredning och vilken bonus att få ta del av andras upplevelser av lämningar och annat i förskolan! Jag är både mamma som lämnar barn och pedagog som tar emot barn. Det kan vara svårt i båda rollerna. Hoppas ni kommer på något som funkar så det känns bra för alla! 🌸 Susanne

Svar: Tack snälla du! Vad kul att höra! Åh - vilket viktigt jobb du har! Och jag förstår verkligen att det inte är så lätt för er pedagoger heller! Kram till dig ❤️
Emelie Sundberg

Kommentera

Publiceras ej