<> EMELIE SUNDBERG - Hemma hos Vanja Wikström
Ääääntligen finns det nya avsnittet av Inredningspodden ute, med ingen mindre än sprudlande glada, peppiga och färgsprakande Vanja Wikström.

Vanja beskriver sig själv som en 40-årig momtrepeneur som tror på girlpower, driftighet och att skapa sig en vardag man inte behöver ta semester ifrån. Till vardags jobbar hon som influencer och inspirerar dagligen tusentals människor via sin Instagram, blogg, youtubekanal och Podcast.

I dagens avsnitt berättar Vanja om varför familjen tagit hjälp av en inredare inför familjens kommande flytt, om det självklara i att ta hand om och renovera även hyresrätter,om det gigantiska skåpet som blev det sämsta inredningsköpet i mannaminne och om varför hon älskar färgen rosa.

Har du inte lyssnat ännu hittar du avsnittet här

Vanja med lilla Tintin, 9 månader.
När man kommer in i Vanja och Niklas lägenhet ser man rakt in i det här rummet, matsalen eller "bara vara"-rummet som Vanja kallar det. "I matsalen var tanken att vi skulle ha långa middagar och massa härligt avslappnat "häng" men riktigt så har det inte blivit med två små barn".
Vanja säger att både hon och Niklas är maximalister och älskar saker, gärna prylar som får ta plats och berätta historier. En annan sak som det finns gott om i lägenheten är växter, gärna stora, gröna och slingriga.
I anslutning till matsalen är barnens rum, där även Vanja sover. Eftersom Vanjas kille  lider av sömnproblem har han ett eget ljuddämpat och mörklagt sovrum. "Det härligaste med den kommande flytten blir att vi kan bygga en riktig "sömnbunker" för Niklas och att jag ska få gå all in och inreda ett helt eget sovrum" säger Vanja glatt.
Vanja och Nilkas delar på föräldraledigheten så Vanja är hemma med Tintin på förmiddagarna och Niklas på eftermiddagarna. På så sätt kan de hålla bådas företag i rullning samtidigt som båda får hänga med den godaste av bebisar. 
I 5-åriga Iggys rum fungerar den gamla kakelugnen som bibliotek. Lägenheten har 2 kakelugnar och även om de inte är i bruk så är de så vackra att titta på, säger Vanja. Hon berättar att det alltid har varit Vanjas dröm att bo i en lägenhet med kakelugnar.
 
I master bedroom som är ett stort härligt luftigt rum sover alltså Niklas i en specialsäng som ska optimera sömnen. Visst är det härligt att ha en säng framför ett fönster såhär? Nästan som att sova utomhus!
Köket med det schackrutiga golvet. När Vanja och Niklas flyttade in var lägenheten i väldigt dåligt skick och en av sakerna som byttes ut var plastmattorna i kök och hall. Vanja och Niklas valde det här schackrutiga golvet som ger lite lantlig fransk bistro-känsla. Lägg märke till alla härliga växter!
I vardagsrummet - rummet där livet pågår och där familjen spenderar mest tid. "Det bästa med den nya lyan är den öppna planlösningen och det stoora öppna vardagsrummet där vi kommer att ha plats för både lekhörna, matplats och vardagsrumshäng" säger Vanja förväntansfullt. 
Den grön-blå sammetssoffan och statement-tavlan på väggen som en vän till familjen har målat på beställning. Härligt med konst som liksom "sätter ner foten" tycker jag.
 
Tusen tack Vanja för att du ville vara med i Inredningspodden och för att du bjussar så mycket på dig själv!
 
Du hittar Vanjas blogg här och hon finns på Instagram här.
 
Tryck gärna på <3 om du gillade avsnittet!
 
 
 

Kommentera

Publiceras ej