<> EMELIE SUNDBERG - Inredningsstress!?
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
Inredningsstress - är det ett begrepp? Den sista mars har vi bott här i huset i två år och jag känner mig verkligen inte klar här hemma. Jag vet inte hur många förfrågningar om inredningsreportage jag har tackat nej till för att jag bara känner en avsmak inför att någon skall komma hit och dokumentera vårt hem. Jag kanske är galen, några säger det. Men jag har så många saker jag vill göra men som jag av olika anledningar inte gör. Det har nog framförallt med tid att göra, den där tiden som hela tiden springer ifrån mig men också om beslutsångest och sen till viss del, pengar. För ja, saker och ting kostar ju?
 
En tredje anledning är såklart hela miljöprylen. Alltså att jag inte orkar köpa en enda pinal till som jag inte verkligen vill ha, inte bara idag och ett år framöver utan långsiktigt. Jag tänker över allt både en och två gånger och oftast slutar det med att jag inte köper det. Samma sak med färg och tapeter.
 
Vardagsrummet känns ganska klart nu. Det som fattas är mitt drömmars piano, ett vackert akustiskt piano att sitta och spela på.. Åå vad jag drömmer om det! Ett stort vitrinskåp vill jag ha också, det skulle vara pricken över i.
 
På övervåningen har vi vårt sovrum som känns klart, men barnens rum är inte helt klara. Ellies rum är ett pågående projekt och Noahs rum har aldrig känts helt bra. Det är något som skaver, vet ni känslan? Just nu känns det också som att han är i en mellanålder. Han är ingen liten plutt längre, men inte heller  superstor. Det ska vara ett rum som passar en liten grabb liksom. 
 
Inredningsstress var det ja.. En inre stress uppenbarligen, för det händer inte särskilt mycket praktiskt här hemma just nu.. Eller så är det för att jag vill så mycket men tiden liksom rinner mellan fingrarna just nu. 
 
Bilderna är från mellanrummet på övervåningen. Rummet utanför barnens rum. Här har vi en dagbädd, en pysselhörna och så den här inmålade hyllan. Färgen är samma som vi har i vardagsrummet och heter "Powder rock" från Nordsjö. Att måla in konsoler såhär är ett himla enkelt sätt att göra något både snyggt och praktiskt av en tom vägg. Kaminen eldar vi nästan aldrig i för det blir så otroligt varmt på hela övervåningen när man gör det. Men ibland, när det är riktigt kallt ute så eldar vi i den också. Om inte annat så är den väldigt fin att titta på.
 
Nu ska jag förbereda morgondagens intervju. Imorgon åker jag nämligen hem och poddar hos Frida Fahrman.
 
Ha en fin start på veckan fina ni!
Powder rock, allrum, inmålad hylla, inredning, nordsjö,

Kommentera

Publiceras ej