<> EMELIE SUNDBERG - january 2019
..och så var det redan torsdag igen och dags för ett nytt avsnitt av Inredningspodden ✨
 
Den här veckan åker vi hem till Sofia Wood som är sådär löjligt kunnig om det mesta när det gäller inredning, antikviteter, möbeldesign och dess historia. Jag åker till hennes lägenhet i Enskede och tar en fika med henne och lilla Selma.
 
Har du inte lyssnat ännu hittar du avsnittet här
(null)
När man kommer in till Sofia möts man av en röd hall. Och det sammanfattar väl Sofias stil ganska bra. Hon går sin egen väg, gör precis som hon vill och får rysningar av tanken att få stämpeln "trendig".
(null)
Vardagsrummet är målat i en aquablå färg och på eftermiddagarna fullkomligt badar det i ljus..
(null)
Centralt i rummet står den härligt senapsgula soffan från Meli meli. Bordet är formgivit av Gae Aulenti.
(null)
Någon mer än jag som blir avundsjuk på den här fiolfikusen? Hoppas min blir lika stor och fin om ett par år! Jag älskar att ha sådana här stora växter inomhus! Så härligt!
(null)
Sofia kommer från en familj som har varit väldigt auktionsintresserade och intresset för antikviteter finns i blodet. När Sofia var yngre hade hon en ganska modern stil men ju äldre hon blir ju mer uppskattar hon de gamla antika möblerna. (null)
Älskar ljusstakarna!
(null)
I början när Sofia började jobba inom auktionsbranchen ville hon ha ALLT, men med tiden har hon blivit mycket mer medveten och specifik i sitt sätt att handla.
Köket är ett av rummen där Sofia är mest. Hon är ju lite av en expert på allt som har med matlagning och bakning att göra. En av sakerna Sofia uppskattar mest med det nuvarande köket är att bänkskivan i rostfritt stål. "Vi har haft marmor i våra tidigare boenden och jag är så himla glad över att inte ha det längre. Man ska inte underskatta hur skönt det är att inte behöva vara orolig över att spilla citron eller vin och hur orimligt är det att ha en köksbänk som man inte kan ställa en varm kastrull på?"
(null)
 
Tack Sofia för besöket, den underbara mjuka pepparkakan, din vishet och ditt härliga sällskap!
Och tack Selma för att jag fick låna din mamma!
 
Tryck gärna på det lilla hjärtat om du gillar inlägget.
 
Du hittar Sofia på Instagram här.