Det är torsdag och det är dags för ett nytt avsnitt av Inredningspodden!
(null)
Den här veckan åker vi hem till stylisten Mari Strenghielm som bor i ett helt fantastiskt hus på Dalarö i Stockholms skärgård. Mari, som idag är en av stockholms mest framgångsrika stylister, lever verkligen sin dröm. Sin dröm om att jobba med inredning på heltid. 
 
Har du inte lyssnat ännu hittar du avsnittet här
Mari och hennes man har renoverat sitt hus från grunden. En av de första sakerna de bytte ut när de flyttade in var ytterdörren. De köpte en gammal dubbeldörr från Nacka byggnadsvård och Mari berättar att hon älskar det knarrande ljudet som uppstår när hon öppnar ytterdörren. Golvet i hallen är målat i schackrutor. Panelen har de satt upp och målat själva.
Den härliga kaminen som Mari låtit installeras i hallen eldar de i när det är riktigt kallt ute. Rakt fram har vi köket och dubbeldörrarna till höger leder oss till vardagsrummet.
Mari älskar naturen och det märks verkligen i hennes inredning som består av naturmaterial som kalkfärg, trä, sten och textilier med olika strukturer.
Mari har även målat taket med kalkfärg, något som hon berättar var en kladdig historia. "Jag tyckte taket stack ut så hemskt efter att jag målat väggarna så jag gav mig på taket också".
Man behöver inte bara hänga upp traditionella tavlor på väggarna. Man kan inspireras av Mari och hänga upp allt möjligt som man tycker om. 
Matsalen ligger i fil till vardagsrummet.
Att binda kransar känns som Maris specialitet. Och man behöver ju inte bara ha gröna kransar runt jul! Vad sägs om en krans av torkad vass?
Mari berättar att hon gillar gamla saker, vintagesaker som haft ett liv tidigare, som berättar en historia och har lite skavanker. Gamla skärbrädor eller fat som man ser naturens gång i. Skrovlig keramik, lergods och gärna udda föremål går alltid hem.
På övervåningen i Maris sovrum finner ni den här härliga sittbänken med utsikt över havet.
 
Tack snälla Mari för besöket!
 
Alla bilder ovan är tagna av Mari själv.


Inredningspodden, Mari strenghielm, Mari strenghielm Inredningspodden, inredning, inredningspodd, podcast om inredning, stylist,

Kommentera

Publiceras ej