<> EMELIE SUNDBERG - Trött på Inredning!
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
Innan jul delade jag det här på Instagram:
 

Ibland blir jag helt mätt av att tänka på Inredning. Det här kanske låter konstigt för er? Det är ju delvis mitt jobb att göra det? Men jag vet inte.. Det trendspanas hit och dit och ibland känner jag bara att vi alla är en bricka i ett litet spel. Trender är ju otroligt spännande att tänka på emellanåt men ibland blir jag också helt matt. För jag påverkas så mycket mer än jag tror av de där trenderna, och jag vill egentligen inte det. Jag vill utveckla min egen stil, skapa ett hem för min familj som bygger på funktion och att skapa mysiga rum som inspirerar och skapar trygghet. Jag vill skapa mina barns borg. En plats där de är trygga och känner att de har utrymme att leva och utvecklas. Rum att bjuda vänner på middag, mysigt häng framför brasan och att livet ska pågå här. Jag är så glad att jag i Inredningspodden får lyfta alla aspekter av vad inredning är, och att vi inte BARA nördar ner oss i trender eller hur vi ska hänga gardinerna. Att prata om vad ett hem ÄR och hur vi gör det till vårt eget. Ett hem som vi trivs - och vill leva i, och som inte bara ser snyggt ut på bild. 

 

Vad sa du, sa du? Trött på Inredning? Men du jobbar ju med det här och har en PODD om inredning?!

 

Ja, det är ju naturligtvis inte inredningen i sig som jag är trött på, den är ju väldigt praktisk och fyller verkligen en funktion i våra hem och är dessutom oftast SUPERKUL att tänka på! Jag älskar ju att möblera om, drömma om antika skåp och att skapa små rum i rummen och fnula på hur jag kan göra mitt hem både mysigare och mer funktionellt för min lilla familj. Det är väl snarare den ängslighet och osäkerhet jag ibland känner florerar kring inredning som gör mig matt. Den osäkerhet och längtan efter att "göra rätt" som gör att  hemmen ofta blir mer som ett showroom än ett hem, förstår ni vad jag menar? Om vi på det lägger alla nya trender som man matas med i en tid där man egentligen bara vill lägga sig ner och skrika på grund av att vi just nu håller på att förstöra vår planet så har vi "mattheten" personifierad. 

 

Att döma av kommentarerna som haglade in under inlägget är jag inte ensam om dessa känslor. Jag tror att alla såna här känslor kommer i vågor, precis som inspirationen och kreativiteten. Ibland måste man kanske stanna upp och tänka på vad vi GÖR egentligen? Vart är vi på väg och vad vill vi med våra hem?

 

Just för att det är så viktigt att tänka på vår konsumtion och att skapa hållbara hem är trender en känslig fråga och det är viktigare än någonsin att tänka på vad vi tycker om, och att inte bara köpa saker bara för att. Det är en livsstil att bygga upp sitt hem, tycker ni inte? Jag vill att mitt hem ska få växa fram och förändras och utvecklas i samma takt som vi som bor där utvecklas och växer. 

 

Med det sagt är trender väääldigt intressant och också kul och det tyder ju på att våra hem och inredning är viktigt för oss. Jag ser fram emot att ta upp de här frågorna mer i Inredningspodden framöver.

 

Vad tänker ni om det här?

 

 

1 kommentarer

Caroline N

14 Jan 2019 11:51

Jag är SÅ med dig! Ser fram emot att höra mer ur detta perspektiv i Inredningspodden framöver :) Tack för all inspiration! Ps. vardagsrummet blev SÅ fint!!

Kommentera

Publiceras ej