<> EMELIE SUNDBERG - Hemma hos Lulu Carter
Då var det torsdag och dags för ett nytt avsnitt av Inredningspodden.
Den här veckan åker vi hem till Lulu Carter.
 
Namn: Lulu Carter
Instagram: @lulucartersweden
Bor: I en hyresrätt inne på Östermalm i Stockholm
Familj: Två utflugna barn och sina två hundar.
Jobbar som: Inredare
  (null)
Lulu Carter jobbar som inredare och är kanske mest känd från TV4’s "Äntligen hemma" där hon inrett svenska hem på bästa sändningstid. Hör Lulu berätta om varför "trender" är ett av hennes absolut värsta ord, om varför hennes hem sett likadant ut sedan hon flyttade in och om varför varma färger, textilier och orientaliska mattor alltid varit ett genomgående tema i Lulus hem.
 
Har du inte lyssnat ännu lyssnar du här 
(null)
I över nio år har vi kunnat se Lulus inrednings­projekt­ i programmet "Äntligen hemma". I dag arbetar­ hon mest med personlig­ inredning hos privata kunder när hon inte skriver böcker eller­ är med i tv-projekt. ­
(null)
 "När man håller på så mycket i andra hem som jag gör blir man rätt nöjd med sitt egna när det väl är mysigt och hemtrevligt. Jag pysslar inte särskilt mycket här hemma, det får jag göra så mycket på dagarna i mitt jobb".
(null)
Från hallen öppnar sig våningens största rum som är en blandning av matrum, vardagsrum och läshörna. I stark kontrast till alla ljusa hem är Lulus väggar röda, gula och ljusbeiga. 
(null)
Det viktigaste för att få till den rätta känslan i sitt hem är enligt Lulu Carter att våga vara personlig och att strunta i vad andra tycker är snyggt eller inte.

"Ditt hem ska vara din personliga borg och du ska känna att du trivs. Den känslan går inte att få om man följer trender eller försöker­ köpa sig till en stil med dyra designmöbler och prylar. Kommer jag hem till någon som enligt min smak har det fult, men den personen trivs där, då trivs jag också".(null)Lulu förklarar att kärleken till det folkloriska kommer från barndomshemmet. Där fanns det massor av folkloristiska skatter från hela världen, vilket alltid fascinerat henne. Färg har alltid varit ett starkt inslag i hennes föräldrahem. (null)Lulus två barn har flyttat ut men ett sovrum står alltid bäddat ifall de kommer på besök!(null)(null)I sovrummet är det hög mysfaktor och även där är väggarna målade i Lulus personliga favoritfärg.

"Sovrummet ska vara ett rum dit du går in och vill stanna. Jag älskar röda sovrum och i min bok har jag döpt mina favoritfärger och den här heter "Lulu-röd".

(null)
 
Tack Lulu för att du ville vara med! 
 
Tryck gärna på hjärtat om du gillade avsnittet ❤️
 
Inredningspodden, Lulu carter inredningspodd, Lulu carter inredningspodden, Lulu carter podd,

3 kommentarer

Emma Thun

26 Jul 2019 22:26

Så långt ifrån mitt eget hem och ändå går det ju inte göra något annat än älska det 💗 Underbart med hem som fått en "all-in"-känsla!

Svar: Håller helt med! ❤️
Emelie Sundberg

Anonym

05 Aug 2019 12:08

Har precis lyssnar och så himla skönt med någon som bara; Nej, jag hållet inte på och ändrar... det har sett ut så här i 20 år.

För min del är det ett mål, att hitta en stil och att ungarna kommer minnas hur det såg ut hemma.

Anonym

05 Aug 2019 12:08

Har precis lyssnar och så himla skönt med någon som bara; Nej, jag hållet inte på och ändrar... det har sett ut så här i 20 år.

För min del är det ett mål, att hitta en stil och att ungarna kommer minnas hur det såg ut hemma.

Svar: Men EXAKT så! Jag håller med! Goals!
Emelie Sundberg

Kommentera

Publiceras ej