<> EMELIE SUNDBERG - Igår skrämde hon nästan slag på sin mor..
Igår hängde vi på stranden. Vi hade köpt med oss varsin sallad, tog ett dopp och åt sallad i solen. Barnen byggde sandslott vid strandbrynet och allt var frid och fröjd. Efter en stund gick vi och la oss på en filt i solen, Ellie la sig på mig och vilade lite. Efter 10 minuter tyckte jag att hon var ovanligt lugn och matt så jag tryckte i henne lite vatten och föreslog att vi skulle ta oss till skugga och gå och köpa glass. Sagt och gjort. Till kiosken var det lång kö så Ola satte sig med barnen i skuggan under ett parasoll. Medan Ola pratade i telefon med sin mamma för att planera morgondagens barnvakteri ser jag från kön hur Ellie bara ligger ner helt stilla. Jag blir lite orolig och när Noah kommer till mig ber jag Noah springa dit och kolla om Ellie är vaken. Det är hon. Efter en stund kommer jag med glassen som Ellie inte alls är intresserad av. Hon är verkligen jätteslö och då blir jag snabbt ganska orolig. Medan Ola lugnar mig och säger att hon säkert blivit slö av värmen och att det blir bättre om hon får ligga och ta det lugnt i skuggan börjar jag bli mer och mer orolig. Hon flackar liksom med blicken och är bara SÅ konstig. Jag slår upp värmeslag på 1177 där det står att man skall kyla ner barnet snabbt och om det inte blir bättre ska man ta sig till sjukhus. Vi tar ner Ellie till vattnet igen, klär av henne och doppar henne i vattnet. Jag försöker se om hon kan stå upp men benen viker sig. Vi sitter i skuggan en stund där hon nästan somnar i min famn igen. Vi packar ihop och går till bilen där vi tänker att AC´n kanske gör henne gott. I bilen somnar hon nästan direkt och då ringer vi 1177 för att få råd. Sköterskan där råder oss att åka in till närmsta närakut för att låta dem kolla på henne.
 
Väl inne på närakuten är det helt tomt på folk. Vi får hjälp direkt och när de tar Ellies temp ligger den på 38.5. Vi får komma in till ett rum där en sköterska kommer med en piggelin. Den tar Ellie som tur är och suger på lite slött medan hon ligger i min famn och är fortsatt påverkad och matt.
De svarta sträcken är ifrån morgonen när hon fick tag på en svart tuschpenna och kroppsmålade hela sig..... (Kan ha varit så att brorsan hjälpte till lite också)
 
Snart kommer en läkare och undersöker henne och konstaterar att hon ska vara kvar under uppsikt någon timme till. Ellie verkar må bättre ett tag men sen sämre igen och hon somnar åter igen. Jag säger till sköterskan att hon känns varmare och när de tar temp har den stigit till 39 grader. Då börjar vi misstänka att hon kanske "bara" är sjuk? Alltså att hon blev "normalt" sjuk där på stranden. Värmeslaget borde blivit bättre vid det här laget så nu tog de blodprover för att utesluta att inte något annat var fel.
Lilla Ellie var så tapper och duktig och sa ingenting när de tappade henne på blod genom fingret. Sen somnade hon igen, på mitt bröst. Sköterskan sa att det var viktigt att hon fick i sig vätska och när jag tryckte i henne lite vätska  med en spruta kräktes hon såklart upp all vätska vi lyckats få i henne de senaste timmarna.. 
Blodproverna visade en något förhöjd sänka men inget som oroade läkarna så kl 19 fick vi åka hem igen med alvedon i kroppen. Alvedonen gjorde susen och redan i bilen hem drack hon vatten och åt kex.
 
Nu får vi vänta och se om hon helt enkelt bara är virus-sjuk eller om det var  värmeslag.. 
 
Tack för all omtanke ni skickat vår väg. Det är alltid jobbigt att se de små svaga och sjuka. 
 
Kram på er <3

1 kommentarer

Anonym

01 Jul 2019 17:38

💙🙏🏼

Kommentera

Publiceras ej