<> EMELIE SUNDBERG - Hemma hos Charlotte Gotfredsen
Torsdag innebär såklart ett nytt avsnitt av Inredningspodden!
 
Den här veckan åker jag hem till den danska ljusdesignern Charlotte Gotfredsen som efter många år i finansbranchen utbildade sig inom ljusdesign och inredning och numera jobbar med att inreda med ljus och lampor hos både privatpersoner, restauranger och butiker och håller workshops för inredare och företag i ämnet belysning.
 
Det här är så spännande och intressant att grotta ner sig i, och jag älskar att lära mig nya teoretiska saker, så häng med hem till Charlotte och få en snabbkurs i det här med hur vi bäst ljussätter våra hem (och trädgårdar)!
 
Har du inte lyssnat ännu hittar du avsnittet här.
 
Charlotte bor i ett hus från 30-talet i Bromma i Stockholm. Ett klassiskt vackert gammalt trähus med fina bevarade detaljer som de färgade glaspartierna som pryder fönstren.
(null)
När jag frågar Charlotte hur det kom sig att hon började intressera sig för belysning säger hon att - "Från början hade det nog att göra med en avsaknad av gott ljus. Vi har väldigt mycket fina lampor i scandinavien men jag tyckte att vi kunde använda dem lite bättre än vi gör och fokusera på ljuset snarare än på armaturen".
(null)
 Speglar som reflekterar och tar upp det naturliga ljuset i Charlottes hall. "Det härliga med speglar är att de fångar upp ljuset på ett vacker sätt, det negativa är väl att de också reflekterar de stökiga hörnen, så man får fundera ett extra varv på vart man sätter upp dem" säger Charlotte och ler.
(null)
 Charlotte berättar hur vi kan använda oss av belysning på många olika sätt, Vi kan till exempel jobba med att framhäva de saker vi tycker om och "släcka ner" sådant vi helst inte vill framhäva.
(null)
 
 Här, i Charlottes härliga vardagsrum satt vi och spelade in avsnittet.
(null)
 Tack Charlotte för din klokskap och för att du gjort oss lite mer - belysta :)
 
Charlotte hittar du här eller på Instagram
 
Tycker du att det är roligt med sådana här expertavsnitt?
Tryck då på det lilla hjärtat här under!
 
 

Kommentera

Publiceras ej