<> EMELIE SUNDBERG - Hemma hos Isabell Svan
Ny vecka - ny podd!
 
Och den här veckan blir det, enligt era önskemål, ett till tema-avsnitt!
Jag åker hem till Isabell Svan som jobbar som hard core Feng Shui konsult och bor i Uppsala i ett kollektiv tillsammans med sin dotter, exman och en inneboende (bara detta skulle man kunna ägna ett helt avsnitt åt att prata om, visst?).
Har du aldrig hört talas om Feng Shui?
Feng shui är en uråldrig kinesisk metod med syfte att skapa  livsmiljöer som stärker vår livsenergi. 
 
Isabelle berättar om grunderna i Feng Shui och säger att det kanske allra viktigaste är att börja med att rensa. "Utan att först ha rensat ut saker som ger oss negativ engergi kan vi aldrig få till ett harmoniskt hem". Vidare berättar hon om  de olika elementen - trä, eld, jord, metall och vatten - som alla ska finnas med i ett rum för att man ska känna harmoni. 
Isabell går också in på det som kallas Ba-gua vilket är en slags karta som representerar 9 livsaspekter. Här måste jag säga att det hela blev lite väl invecklat för mig, men ungefär såhär förstod jag det. 
 
Ba-gua´n är indelad i åtta väderstrecksrelaterade fält samt ett mittfält och varje fält representerar en del av ditt liv. Du använder sedan en kompass för att ta ut väderstrecken och sedan lägger du ba-guan över planritningen på ditt hem i enlighet med väderstrecken. 
 
Ba-guan pekar då ut vilket fält som täcker vilken del av ditt hem. De fält som ingår i Baguan är:
Rikedom, framgång, kärlek och relationer, familj oh hälsa, frid och balans, barn och kreativitet, kunskap och självkännedom, karriär och livsväg och stöd i livet.
På bilden ovan förklarar Isabell de olika väderstrecken i hennes lägenhet och den hon pratar om här är den som representerar familj och hälsa.
Jag förstår ganska snabbt att det här med Feng Shui är ganska invecklat och att man inte blir någon expert på bara 45 minuter, men jag tycker att vi har fått en härlig försmak på vad det kan innebära och hur man kan tänka. Och kanske har någons intresse vuxit för att vilja fördjupa sig och veta mer?
Själv funderar jag över Isabells reflektion över bilden på mitt vardagsrum och om jag kan ta in något från elementet jord. Och sen är hon inne på att konsten och sakerna man äger skall vara "personliga" eller iallfall väcka känslor hos oss. Där jag är tudelad. Men jag ska definitivt fundera på det.
 
Vill du se mer från Isabell finns hon på Instagram här.
 
Har du inte lyssnat på avsnittet ännu hittar du det här.
 
Tack Isabell för att du var med i Inredningspodden!

Kommentera

Publiceras ej