<> EMELIE SUNDBERG - Hemma hos Julia Mjörnstedt Karlsten
Det är torsdag vilket innebär ett nytt avsnitt av Inredningspodden!
 
Den här veckan åker jag till Göteborg och intervjuar Julia Mjörnstedt Karlsten.
 
Julia är kanske mest känd som grundare av Ung Cancer eller som krönikör på GT men jag vill också oblygt kalla henne - ett PR-geni! Just nu jobbar hon som konsult inom sociala och digitala medier och är - även om hon inte vill kalla sig det själv - en influencer.
 
Utöver det är julia gift med min bror och bor, åtminstone ett litet tag till, i den mest underbara lägenheten i Majorna.
 
Välkommna till ett samtal mellan två svägerskor som stundtals blir lite fnissigt och tramsigt men också väldigt härligt och äkta. Vi pratar om beslutsångest i renoveringskaoset, om fördelarna med att ha en man som inte bryr sig om inredning, om de uttjatade sekelskiftshusen (?) och om att älska ordning och reda.
 
Har du inte lyssnat ännu lyssnar du här.
 
(null)
När jag ber Julia beskriva sin lägenhet och till expempel berätta när huset är byggt blir hon knäpptyst. Hon har nämligen ingen som helst aning om när huset är byggt, vilket får mig att skratta. VEM VET INTE DET liksom! Framförallt när Julia precis sålt lägenheten och gått igenom alla sådana här detaljer med mäklaren.. Haha, typiskt Julia! JAG tippar på att huset är byggt runt 30-40-talet men vi låter alltså detta vara osagt..
(null)
Lägenheten har en härlig genomgående fiskbensparkett i vardagsrummet och hallen, men i sovrummen ligger charmiga gamla furugolv. Lägenheten är rymlig och ljus och har två balkonger och en öpen spis i anslutning till vardagsrummet. Monsteran i bild är Julias masterpiece och kanske det enda hon hade tagit med sig i en brand..
(null)
På bilden ovan syns soffbordet som Julia byggde ihop en dag vars första modell blev så stor att man inte såg tv´n när man satt i soffan, haha.
(null)
 Jag älskar hur Julia blandar dansk modern design, detaljer som flirtar med 70-talet, och loppisfynd. Brunt, rostfärgat, smutsrosa och massa gröna växter.
(null)
 
(null)
 Julia har två barn, Frank (2 år) och Billie (5 år). Barnen delar rum vilket jag tycker verkar så himla mysigt. Nu berättar iof Julia att de sällan sover där men ändå - tanken av att de har varann om nätterna är väldigt.. mysig. Även i barnrummet blandas den stilrena designen med färgglada leksaker, loppade retromöbler och... rosa! 
(null)
Väggbonaden och lejonmattan är från Oyoy. Sängen från Sebra.(null)
Väggen är målad i kulören Old Rose från Alcro.(null)
Glaspartiet  som skiljer vardagsrummet från sovrummet ger en öppen härlig känsla. Julia har hängt upp mörkläggningsgardiner som man kan dra för när man ska sova vilket ändå gör det mörkt och avskiljt på natten.(null)
Avslutningsvis kikar vi in i köket!
 
Tack Julia för att du var med i Inredningspodden och förlåt för att jag skrattade åt ditt nya hus - det kommer bli AWESOME!
 
Följ Julia på Instagram här och läs hennes blogg här.
 
Alla bilder i inlägget är tagna av Jonas Berg inför försäljningen av lägenheten (som nu är såld).
inredningspodden, julia mjörnstedt, julia mjörnstedt inredning, julia mjörnstedt inredningspodden,

1 kommentarer

Victoria Glosemeyer (Baraförattjagvill)

28 Mar 2019 11:28

Vilket härligt avsnitt! Promenerade runt med ett stort leende och lyssnade på er! Och väldigt fin lägenhet, gillar färgerna!

Svar: Åh - vad härligt att du gilla’t och att det gjorde sig glad <3 och lägenheten är magisk, håller med! Kram
Emelie Sundberg

Kommentera

Publiceras ej