(null)
Den här tiden, när syrenen står i full blom, är väl helt fantastisk! Jag vill bara sitta på vår altan och andas in doften mest hela tiden.
Ja, ni vet ju hur vår uteplats ser ut. Den med en vägg av syrén bakom. Den är som allra finast prick just nu..
(null)
..så jag knippsade av ett gäng kvistar som nu är utportionerade i hela huset. Det står självklart en vas bredvid sängen. Att somna till syrén är som balsam för själen, det är sen gammalt!
(null)
Syrener är lite kluriga att ta in, de slokar lätt. Jag brukar skära av stjälkarna diagonalt, så snett, att snittytan blir 4-5 cm under rinnande varmvatten och sen ställa dem i varmt vatten. Sen får man hålla tummarna för att de håller sig!
(null)
Orkar inte alla känslor som kommer med syréner... pirriga minnen av skolavslutningar, skrubbsår på knäna och förväntningar på ett långt sommarlov..
(null)
Nu ser jag istället fram emot en lång sommar med barnen. Att bada tills huden är som russin, äta alldeles för mycket glass, känna lukten av solkräm och nyklippt gräs. lyssna till havet som slår mot stranden. Barn som skrattar tills de kiknar och doften av grillat.. Smutsiga sommarfötter i somriga lakan och att vara vaken alldeles för länge..
(null)
Här kommer jag att sova gott inatt och drömma om sommar...